Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi ih žele

NAJPOŽELJNIJA POLITIČKA UDAVAČA Evo čiji telefon najčešće zvoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbori se bliže, političke stranke slažu predizborne kombinacije. Sastav lijevog i desnog bloka još nije poznat. Ali se zna - čiji telefon najčešće zvoni.

HSS-ov čelnik najtraženija osoba. A stranka koju vodi najpoženija politička udavača.

Pročitajte i ovo Ivan Martan, Nikica Augustinović i Nada Šikić "Za Domovinu" Tri stranke predstavile novu koaliciju: "Desnica je u Hrvatskoj ozbiljna alternativa, ne smijemo si dopustiti getoiziranje" Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna"

'Nikakve fotelje, nikakva mjesta, nikakve uhljebarske pozicije, niti ćemo slušati tuđa mišljenja', rekao je Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.

S njima žele i lijevi i desni.

'Mi smo s njima imali plodna razdoblja prije 10 godina i naročito s novim vodstvom ne vidim da to ne bude tako i u ubuduće', rekao je predsjednik SDP-a, Zoran Milanović.

'Mi ćemo nastojati na izbore ići u onoj kompoziciji koja će nam dati najbolji rezultat', rekao je Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a.

Beljak je bliži SDP-u, no desna struja u stranci, među njima i Marijana Petir koaliciji s Milanovićem navodno nije sklona.

'Mi možemo imati unutar stranke različito mišljenje, ali ćemo u HSS-u ostati, ali ćemo zajedno napraviti najbolje za HSS i Hrvatsku', kazao je Beljak.

Milanović pokušava okupiti širu narodnu koaliciju u kojoj se vidi, kako tvrdi, i šef laburista Tomislav Končevski. U HNS-u pikiraju i na Hrid, ne i Most.

'Suradnja s Mostom je ja mislim skoro pa nemoguća, jer je Most pokazao se kao prirodan koalicijski partner HDZ-a', kazala je potpredsjednica HNS-a, Anka Mrak Taritaš.

HDZ s partnerima pregovara, iako novog predsjednika još nisu izabrali.

'Da li će neki otpasti ili će neki novi nam se pridružiti, u ovom času je prerano reći', rekao je predsjednik Sabora, Željko Reiner.

A nagađa se da bi mogli otpasti Hrast i HSP Ante Starčević, koji računa na HDZ.

Na pitanje misli li da je suradnja s HDZ-om moguća ako pobijedi Andrej Plenković, predsjednik HSP AS-a Ivan Tepeš kaže kako se ne bi miješao u njihove izbore te kako je sa svim potencijalnim kandidatima u dobrim odnosima.

Milan Bandić se, pak, vidi kao premijer. 'Sa svima možemo surađivati sa svima kojima je boljitak Hrvatske na prvom mjestu. Ja sam jedini koji može okupiti lijevo, desno i centar', rekao je Bandić.

Most će na izbore samostalno, moguće s pojačanjem, Tihomirom Oreškovićem, koji u utorak o toj temi nije želio govoriti.

Vremena je sve manje. Izbori su početkom rujna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene