Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLUŠAO SAVJET

Željko Dolački stigao u Remetinec i predao se: Okončana velika potraga za bivšim šefom krim-policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepravomoćno osuđeni suspendirani policijski načelnik Željko Dolački predao se večeras.

Kako javlja reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, u 22 sata Željko Dolački stigao je crnim taksijem u Remetinec.

Pročitajte i ovo Vid David Krecelj drama u Zagrebu VIDEO Ovo je Mad Max kojeg je policija u nezapamćenoj potjeri lovila po cijelom Zagrebu: Priveden je Slika nije dostupna Veljko Miljević Odvjetnik Željka Dolačkog: "Zadovoljan sam ovakvim ishodom, obavezno ćemo uložiti žalbu"

"Točno u 22 sata Željko Dolački pojavio se ovdje ispred remetinečkog zatvora, dovezao ga je taksi, a nakon što mu je pravosudni policajac podigao rampu, ušap je u krug remetinečkog zatvora. Dolački je izašao iz kombija s jednom velikom crnom torbom, kratko se osvrnuo oko sebe i krenuo prema nazočnim novinarima.

Izgledalo je kao da hoće dati izjavu i nešto reći prije nego što uđe u prostorije zatvora, no okrenuo se i to nije napravio. Nakon nekoliko trenutaka ušao je u remetinečki zatvor.  Sada mu slijedi ona klasična zatvorska procedura koja nakon zapisnika i prijema, uzimanja osobnih podataka, uključuje i liječnički pregled, a onda će Dolački biti podvrgnut i daljnjem tretmanu.

Ovim potezom Dolački je ipak uvažio sugestije svog odvjetnika Veljka Miljevića koji ga je danas uvjeravao da se mora predati, da se ne može skrivati jer će tako dodatno pogoršati svoju ionako lošu, nezavidnu pravnu poziciju. Bijeg svakako nije dobar uoči rasprave o pravomoćnosti presude, uoči žalbe koju će Miljević kao njegov odvjetnik zasigurno podnijeti. Zbog toga se odlučio doći ovdje, to su mu uostalom sugerirali brojni njegovi kolege iz policije koji su s njime godinama radili jer su rekli da se jednostavno nema gdje kriti, nema zašto kriti, da mu je najpametnije da se preda, što je Željko Dolački na kraju i napravio.

Eto, tako je dva dana nakon izricanja nepravomoćne presude kojom je osuđen na 6 godina zatvora Dolački ipak na kraju odlučio da se preda i ode u pritvor", kazao je Andrija Jarak za Večernje vijesti Nove TV.

Podsjetijmo, za Dolačkim je bila raspisana tjeralica, Njegovi odvjetnici tvrdili su da s njim nisu kontaktirali i uvjeravali su da nije bio u bijegu.

''Novosti nema, ali možda ih bude do kraja dana ili ujutro'', znakovito je rekao Veljko Miljević za DNEVNIK.hr ranije tijekom dana.

Kako je rekao Andrija Jarak uživo u Vijestima u 17 sati, Miljević je kasnije uspio neizravno stupiti u vezu s Dolačkim i savjetovao mu je da se preda. Kako je Miljević potvrdio reporteru Jarku, Dolački će se večeras predati. To se i obistinilo, doduše, nešto kasnije no što se očekivalo.

"Miljević kaže kako je danas nakon nekoliko pokušaja uspio neizravno stupiti u kontakt s klijentom i sugerirao mu je da se mora odmah, bez zadrške predati jer mu bijeg i skrivanje rade nemjerljivu štetu i dodatno pogoršavaju njegov ionako nezavidan pravni status", objasnio je situaciju Jarak. 

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu u utorak je objavio kako je policijski načelnik Željko Dolački kriv za provalu u sef u sjedištu zagrebačke policije i krađu dvaju kilograma zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura, koji nikada nisu pronađeni. Nepravomoćno mu je dosuđena kazna od 6 godina zatvora, a mora vratiti novac i podmiriti troškove postupka.

Dolački nije bio na izricanju presude, a policija ga nije pronašla na poznatim adresama. Stoga je bila raspisana tjeralica za njime na području Hrvatske.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene