Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Produženi vikend nekima će donijeti pljuskove i zahlađenje, dok će drugi i dalje uživati u suncu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak smo imali prilike uživati u sunčanom i toplom danu, ali nažalost takvom lijepom vremenu bliži se kraj.

Iako u petak za mnoge počinje produženi vikend, vrijeme neće biti tako bajno, osobito to vrijedi za Jadran i to za južni dio koji će oblaci i kiša zahvatiti u drugom dijelu dana. Najlošije vrijeme, kako sada izgleda, bit će u subotu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

U petak ćemo se još nalaziti pod utjecajem stabilne anticiklone koja će se polako povlačiti pred novom ciklonom s juga. Ujutro u cijeloj zemlji sunčano i koji stupanj toplije nego proteklih dana. Po kotlinama i u gorskom dijelu bit će i jutarnje magle. Na Jadranu slaba bura, temperatura i do 20 stupnjeva!

U drugom dijelu dana u unutrašnjosti će se nastaviti sunčano i ugodno toplo, najviša temperatura bit će oko 20 stupnjeva. Na istoku zemlje također vedro i toplo. Temperatura ovdje oko 21, a puhat će slab istočni vjetar.

I u gorskim krajevima u petak još sunčano, ali na Jadran će se kasnije poslijepodne navlačiti oblaci, a bura će okrenuti na umjereno i jako jugo. Navečer će biti i grmljavinskih pljuskova. Južni dio Jadrana imat će najkišovitije i najoblačnije vrijeme, osobito poslijepodne i navečer - do sredine dana još će biti i sunčanih razdoblja. Zapuhat će i jako jugo, a temperature će se popeti do čak 26 stupnjeva.

Sljedeći dani ugodniji u unutrašnjosti

Sljedećih nekoliko dana bit će ugodnije provesti u unutrašnjosti, nego na moru jer će ovdje kiša biti samo povremena i slaba, a veći dio vikenda bit će i barem nešto sunčanih razdoblja - najviše na istoku zemlje.

Na Jadranu zato obilna kiša, grmljavinski pljuskovi i vrlo jako jugo - i to pogotovo u subotu. U nedjelju će se smirivati jugo, a u ponedjeljak prestati i kiša.

Dakle, u petak poslijepodne počinje promjena vremena koja će najviše pogoditi Jadran gdje se očekuju jaki i obilni pljuskovi uz neugodno i vrlo jako jugo. U unutrašnjosti će se još moći naći i sunčanih razdoblja. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene