Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Prava zimska priča: Snijeg bi mogao pasti i u nizinama, pogledajte kada će se vrijeme smiriti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme u utorak bit će vjetrovito i hladno, povremeno uz kišu, u gorju i snijeg. Više-manje cijeli ovaj tjedan imat ćemo pravo zimsko vrijeme, najave su vremenska prognoze.

Sudeći po vremenskoj prognozi, čeka nas tmurno, hladno i opet kišovito jutro. U višem gorju padat će snijeg, no ujutro u utorak moglo bi ga nakratko biti i u nizinama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Na Jadranu će velike probleme i dalje stvarati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima koja će se tijekom dana širiti prema Dalmaciji gdje će ujutro još puhati jako jugo. Temperatura od -2 u gorju do najviše 5 stupnjeva u ostatku unutrašnjosti, na Jadranu između 5 i 12.

U utorak poslijepodne u središnjem dijelu zemlje bi moglo biti malo bolje vrijeme, barem jer će prestati oborine, osobito u sjeverozapadnom dijelu gdje će biti i kraćih sunčanih razdoblja.

Temperatura se neće posebno promijeniti u odnosu na jutarnju, od 4 do najviše 6, a puhat će umjeren sjeverac.

I na istoku oblačno, povremeno kišovito i hladno. Uz slab do umjeren sjeverni vjetar najviša temperatura bit će između 4 i 7 stupnjeva.

Pravi zimski ugođaj u gorskoj Hrvatskoj - oblačno uz slab, povremeno umjeren snijeg bit će cijeli dan. Na Jadranu i dalje najveći problem bit će jaka i olujna bura s orkanskim udarima koja će i u utorak prekidati promet.

Južni dio zemlje osim problema s burom imat će i oblačno i kišovito vrijeme. Još su na krajnjem jugu mogući i jači grmljavinski pljuskovi. Temperatura od 12 do najviše 15.

Cijeli ovaj tjedan imat ćemo pravo zimsko vrijeme, u srijedu i četvrtak uz kišu u nizinama, a snijeg u gorju. Malo toplije i bez oborina tek krajem tjedna

Na Jadranu u srijedu još jaka i olujna bura te povremena kiša. Iza toga postupno smirivanje vremena, slabljenje bure i blagi porast temperature.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene