Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Milijunske štete

Proglašena prirodna nepogoda: Poznat rok za prijavu štete od tuče u Požeštini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požeško-slavonska županica Antonija Jozić u četvrtak je donijela odluku o proglašenju prirodne nepogode za područja gradova Požege, Pleternice i Kutjeva te za općine Jakšić i Kaptol, koje je prošlog tjedna pogodilo nevrijeme.

Povod za proglašenu elementarnu nepogodu jest velika materijalna šteta na poljoprivredi, građevinskim objektima i prometnoj infrastrukturi.

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj Štete od nevremena - 2 Nevrijeme na sjeveru Hrvatske Dan nakon velikog nevremena zbrajaju se štete, građani očajni: "Ne znamo ni sami kako nastaviti"

Županica u odluci poziva sve koji su imali štetu od nevremena 25. lipnja da je u roku od osam dana prijave mjerodavnim gradskim i općinskim povjerenstvima, koja su županičinom odlukom obvezna unijeti je u registar šteta u roku od 15 dana.

Prema odluci, županijsko povjerenstvo za procjenu šteta sve će prijave prikupiti u roku od 50 dana, a u roku od 60 dana o ukupnoj će šteti izvijestiti i državno povjerenstvo za procjenu šteta.

Županica Jozić rekla je u utorak tijekom posjeta predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Požegi kako se šteta procjenjuje na nekoliko stotina milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene