Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brač, Pakoštani, Trogir, Biograd, Metković...

GORI DILJEM DALMACIJE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na više mjesta u Hrvatskoj bukti požar. Na području Trogira, Biograda, Metkovića, Brača, vatrogasci neumorno pokušavaju obuzdati vatrenu stihiju.

Požar koji je u srijedu poslijepodne buknuo u blizini industrijske zone Podi u zaleđu Šibenika lokaliziran je oko 18.30 sati, doznaje se iz Centra 112. U požaru je izgorjelo je oko 30 hektara, uglavnom niskog raslinja.

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Vatrogasci, ilustracija Nastale gužve Požar na zagrebačkom mostu: Zapalio se automobil, vatrogasci izašli na teren

Na terenu je bilo 45 vatrogasaca, a gašenje su pomagale i zračne snage, dva kanadera i tri air tractora, koji su uspjeli spriječiti širenje požara koji je u jednom trenutku ozbiljno zaprijetio kućama u naselju Danilo pored Šibenika. Objekti su spašeni, a vatra ubrzo stavljena pod kontrolu.

Lokaliziran je i požar koji je ujutro buknuo kod Perkovića, a gori još uvijek na području Rasline. Kolika je opožarena površina još nije poznato.

Čitatelji su nam javili da gori u blizini Biograda na Moru i Trogira.

Zbog požara na Jadranskoj magistrali (DC8), prekinut je promet između Biograda na Moru i Pakoštana., izvijestio je HAK.

Jutros oko 10 sati požar se iz BiH proširio na metkovsko područje. Gori sjeverno od sela Glušti, javlja Dalmacija News. Na terenu je dvadesetak vatrogasaca i 4 vozila, a požar gase dva kanadera. Gori šuma i nisko raslinje. Na terenu su s hrvatske strane vatrogasci JVP-a i DVD-a Metković, a s hercegovačke DVD-a Čapljina.

Iz MORH-a je, pak, priopćeno da su u poslijepodnevnim satima protupožarni zrakoplovi iz vojne baze u Zemuniku angažirani na dva nova požara te da požare trenutno gasi ukupno osam zrakoplova.

"Na požaru većih razmjera u Crvenoj luci kod Biograda na Moru djeluju dva Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 dok je na požar Vidova gora na Braču upućen jedan Airtractor. Današnji požar kod Danila je ugašen, dok kod Metkovića i dalje djeluju dva Canadaira tako da je u ovom trenutku angažirano ukupno osam protupožarnih aviona u gašenju požara", priopćio je MORH.

Od početka protupožarne sezone krajem lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane sudjelovale su u gašenju 54 požarišta, stoji u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene