Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperatura sve viša, sunce sve jače

Ljeto i vrućine se vraćaju za vikend, ovaj put će se i poprilično dugo zadržati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme sunčano i vedro, temperatura do 30 stupnjeva. Za vikend nas očekuje ugodno ljetno vrijeme koje će se zadržati poprilično dugo.

Od vikenda nas ponovno prati uglavnom sunčano vrijeme. Više sunca i stabilno vrijeme, a od nedjelje ponovno i vruće.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg Slika nije dostupna I HAK upozorio vozače Prognostičari objavili upozorenje građanima: Živa u termometru prelazit će 37 stupnjeva, pogledajte gdje će biti najtoplije

U središnjoj Hrvatskoj naoblaka će se kidati i biti će sve više i više sunca. Temperatura ostaje na oko 25 stupnjeva.

U Slavoniji isto, razvedravanje te ugodno vrijeme uz temperaturu većinom između 24 i 26 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano. Oblaci će se nešto dulje zadržati jedino u gorju gdje je moguć i pokoji pljusak. Na moru će puhati većinom zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će dosegnuti 30ak stupnjeva. U gorskoj Hrvatskoj ipak svježije, oko 21.

U Dalmaciji će većinom prevladavati sunčano. Puhat će bura i sjeverozapadnjak. Bit će i vrlo toplo, čak i vruće uz 30-ak Celzijevih stupnjeva.

Temperatura mora je još uvijek većinom između 25 i 27 stupnjeva, samo u Šibeniku svježije. Kako prolazimo sredinu kolovoza zrake sunca pod nižim kutom više nam gode i povoljnije utječu na našu kožu. Sad je zato pravo vrijeme za sunčanje jer je UV indeks u unutrašnjosti umjeren, a na moru visok.

Idućih dana, za vikend i početkom novog tjedna bit će sunčano, vrlo toplo i vruće, malo više oblaka prolazno očekuje se u kopnenim krajevima još samo u subotu.

Na Jadranu će isto tako i za vikend i iza vikenda prevladavati vedro, sunčano, također vrlo toplo, ali i sve više vruće. Već u nedjelju na moru lagano prelazimo 30, u ponedjeljak i 33 stupnja. U subotu bura i sjeverozapadnjak, potom i na moru vjetar slab, onaj uobičajeni, noću s kopna, danju ugodan maestral.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene