Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavili ga SDP-ovci

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo postupak protiv Andreja Plenkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je potvrdilo da je pokrenulo postupak protiv predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Njega su prijavili SDP-ovi saborski zastupnici Grbin i Hajdaš Dončić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

A nacrt novog zakona o sprečavanju sukoba interesa koji je iz Ministarstva uprave stigao pred radnu skupinu, Povjerenstvo je nazvalo neprihvatljivim. Prema ovakvom Zakonu Povjerenstvu se smanjuju ovlasti, kažu, i postaje beznačajno i nepotrebno.

"U samom zakonu nema više konkretnih povreda i konkretnih sukoba interesa koji su sad definirani, instituta koji su svih ovih godina definirani", rekla je predsjednica Povjerenstva Nataša Vidaković.

"Taj zakon prema našem stavu sužava ovlasti iako je definirano da bi on proširivao ovlasti kroz neke opće norme", kaže član Povjerenstva Davorin Ivanjek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene