Obavijesti Video Pretražite Navigacija
koliko je sati?

Povjerenstvo za sukob interesa istražuje Brkićeve satove, on objasnio zašto ih nema u imovinskoj kartici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv potpredsjednika Sabora HDZ-ova Milijana Brkića zbog skupih ručnih satova koje nije prijavio u imovinskoj kartici.

Milijan Brkić nam je na pitanja o njegovom skupocjenom satu samo kratko odgovorio: "Posjedujem jedino sat koji sam dobio kao obiteljski poklon za rođendan u vrijednosti manjoj od 30.000 kn."

Pročitajte i ovo Ilustracija pomicanje kazaljki na satu Počinje zimsko računanje vremena: Mijenja se još jedna važna stvar Nema zapreka u akademskom napredovanju Banožića - 5 doznaje Dnevnik Nove TV Nema zapreka u akademskom napredovanju ministra Banožića: Povjerenstvo neće pokretati postupak

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, pak, kažu da su, na temelju medijskih napisa i novinarskih upita, na današnjem radnom sastanku donijeli odluku o otvaranju predmeta protiv dužnosnika Milijana Brkića, potpredsjednika Hrvatskog sabora, u vezi okolnosti posjedovanja ručnih satova veće vrijednosti.

"U navedenom predmetu Povjerenstvo će ispitati sve relevantne okolnosti te provjeriti osnovanost i vjerodostojnost medijskih natpisa, odnosno utvrditi postoje li okolnosti koje upućuju na moguću povredu odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa'', odgovorilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na upit portala DNEVNIK.hr.

Podsjećaju da su dužnosnici, sukladno članku 8. stavku 7. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, obvezni Povjerenstvu prijaviti podatke o pokretninama veće vrijednosti. Pod pokretninama veće vrijednosti podrazumijevaju se vozila, plovila, zrakoplovi, radni strojevi, lovačko oružje, umjetnine, nakit, drugi predmeti osobne uporabne vrijednosti, vrijednosni papiri, životinje i druge stečene pokretnine pojedinačne vrijednosti veće od 30.000,00 kuna, osim predmeta kućanstva i odjevnih predmeta.

''Također napominjemo kako Zakon propisuje rokove i slučajeve u kojima su dužnosnici obvezni Povjerenstvu podnijeti izvješće o imovinskom stanju. Između ostalog, ako je tijekom obnašanja javne dužnosti došlo do bitne promjene glede imovinskog stanja, dužnosnici su o tome dužni podnijeti izvješće istekom godine u kojoj je promjena nastupila'', priopćilo je Povjerenstvo.

Milijan Brkić jedan je od političara koji vole luksuzne satove, a nije ih prijavio u imovinsku karticu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene