Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

mini akcija i u drugim gradovima

"Potrubi za obrazovanje": Prosvjetari u kabanicama diljem Zagreba, trube su posebno glasne pred sjedištem HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Hrvatske traje akcija ''Potrubi za obrazovanje''.

Učitelji i članovi sindikata s transparentima stoje na najfrekventnijim prometnicama. Posebno su aktivni u Zagrebu, gdje im je cilj ukazati na svoj problem članovima Europske pučke stranke koji gostuju na summitu u Areni Zagreb.

Vozači su trubili u Šibeniku

Pročitajte i ovo Prosvjed sindikata na Markovu trgu (Foto: Dnevnik.hr) Stigla i podrška iz Sabora Prosvjetari s Markova trga Vladi poslali poruku: ''Sramite se! 17 dana ste nas ignorirali, pravite se da ne znate naše zahtjeve'' Sanja Šprem i Branimir Mihalinec (Foto: Dnevnik.hr) Sutra prosvjed na Markovu trgu Štrajk u školama ide dalje, sutra im se pridružuju i fakulteti: Sindikati nastavljaju pregovore s ministrima

Osobito glasne bile su trube automobila ispred središnjice HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma. Oglasili su se vozači i u drugim hrvatskim gradovima i time podržali prosvjetare u njihovoj borbi za veće koeficijente.

Trube su se čule u Karlovcu

"Ovo jasno pokazuje što građani misle, to smo i očekivali, ne odustajemo i nastavljamo svoju borbu", kazala je jedna od sudionica akcije. Poduprli su ih i građani. "U svakom slučaju ih podupirem zato što mislim da su malo plaćeni. Nadam se da će to što prije riješiti u korist prosvjetnih radnika", kazala je prolaznica.

Trubilo se u Puli

Akcija je najavljena u utorak, na dan kada počinje Kongres pučana u Zagrebu. Prosvjetari su pokrili cijelu trasu puta od Sheratona do Arene, na svakom su izlazu s transparentima kao i na Trgu žrtava fašizma pred sjedištem HDZ-a. Također, akcija je održana u svim gradovima gdje su članovi Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Glasni su bili i vozači u Zagrebu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene