Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na što se trošilo?

Potrošili milijardu kuna: Novcem Agrokora Todorići plaćali ljetovanja, skijanja, luksuzno žensko donje rublje...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U javnost izlazi sve više detalja o tome koliko je obitelj Todorić novaca potrošila na luksuz i privatne užitke.

I dok u javnost izlaze detalji koliko je novca obitelj Todorić potrošila na luksuz i privatne užitke, dan nakon revizijskog izvješća oglasio se i sam Ivica Todorić na svojem blogu. U njemu je ocjene izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka nazvao lažnim i tendencioznim. Poručio je kako se time obmanjuje javnost, jer su činjenice, dodaje Todorić, zlonamjerno interpretirane.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Kako i na što je potrošio kredit koji mu je dao Agrokor – Ivica Todorić objašnjava na blogu. Na sve troškove, kaže, plaćen je porez. A ocjene izvanrednog povjerenika nazvao je lažnim i zlonamjernim.

"Točno je da je meni osobno Agrokor d. d. odobrio pozajmicu i transferirao 650 milijuna kuna. No, isto tako je točno da je taj novac istovremenu otišao EBRD-u za isplatu njihova udjela kada su izašli iz vlasništva, čime su otkupljene dionice Agrokora. Također, istina da mi je Agrokor odobrio i pozajmicu od 192 milijuna kuna, kao što je i istina da je taj novac istovremeno transferiran za kamate Pik toggle kreditora. Nijedan euro nije ostao na mojem privatnom računu. Za ove transakcije postoji sva valjana dokumentacija u Agrokoru, i nikakvog skrivanja niti nelegalnih isplata kako insinuira Ramljak nije bilo", poručio je Todorić.

A upravo je Ante Ramljak u ponedjeljka iznio nove detalje... "Gledajte, izgledalo je sve fantastično dok nije puklo", rekao je Ramljak tijekom predstavljanja revizijskog izvješća.

Kako neslužbeno doznajemo, ljetovanje na Ibizi, skijanje u talijanskoj Alta Badiji, obiteljska putovanja u Dohu, na Tajland. Ko Samui..... Sve se to plaćalo novcem Agrokora. U Izvješćima i bilancama računa za sve to – nema. Pokazuju to podaci forenzičara.

Kartica kompanije peglala se i za internetsku kupovinu inozemnih brendova, sve do luksuznog ženskog donjeg rublja. Sve zajedno, na jahte, krstarenja, letove helikopterom Izvješće procjenjuje da je potrošeno milijardu kuna.

"Za to se novaca imalo, za nas radnike se nije imalo"

A da rastrošnost nije novost za emisiju Provjereno pričala je i blagajnica Konzuma. Raditi za tu kompaniju nekad je, kaže, bila čast. Sve do jedne godine.

"Tada je njegova snaha slavila rođendan u Dubrovniku, to nećemo svi djelatnici zaboraviti. Tada nam je ukinut regres, smanjen regres na 1200 kuna, jer je rekao da nema novaca. Tri su se hotela iznajmila, kavijari, šampanjci po dvije tisuće kuna, znači svim gostima bio je plaćen smještaj. Znači, za to se novaca imalo, za nas radnike se nije imalo", ispričala je u rujnu za Provjereno blagajnica Andrea.

Helikopter Bell s prijeđenih tri tisuće sati leta, kao i jahta Jana duga 23 metra s kojom je obitelj Todorić plovila 11 godina imovina su tvrke licitirana za prodaju. Kao i Vila Castelo i brojni automobili. Tvrtka je vlasnik i lovišta u Moslavini. Jedino što je u vlasništvu obitelji jesu Kulmerovi dvori.

Financijski stručnjaci ne spore korištenje imovine privatne tvrtke u privatne svrhe, ako se regularno plaća i prijavljuje, što ovdje nije bio slučaj. Forenzičari  nastavljaju istragu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene