Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još mu nema traga

POBJEGAO S PSIHIJATRIJE NA RABU 'Znam od prije da nije pitanje hoće li nego može li'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za pacijentom koji je napustio psihijatrijsku ustanovu na Rabu krajem lipnja i dalje traje.

Riječ je o osobi s invaliditetom koja je prije sedam godina pokušala počiniti ubojstvo i samoubojstvo.
 

Pročitajte i ovo Policijsko vozilo Rab šokiran 26-godišnjak šakama umlatio do smrti drugog pacijenta: Policija objavila detalje zločina u bolnici Psihijatrijska bolnica na Rabu Očevid u tijeku Zločin u bolnici na hrvatskom otoku: Pacijent ga pretukao do smrti

Drago Babić - pacijent psihijatrijske bolnice pobjegao je 22. lipnja.

'Nažalost, došlo je do jednog tehničkog propusta djelatnika porte', kaže Vesna Šendula Jengić, ravnateljica psihijatrijske bolnice Rab.

Riječ je o osobi koja je prije sedam godina iz pištolja teško ozlijedila kćer svog poznanika.

'Ne znam u kakvom je stanju, koliko je pokretan, koliko je u stanju napravit zlo, koliko nije. Ja znam od prije - nije pitanje da li hoće, nego da li može', kaže Željko Šalov, otac žrtve.

'Mi se ne bojimo, to vam mogu reć da se ne bojimo, osim šta nam je izuzetno teško radi unučadi i starijeg djeteta', kaže Ksenija Šalov, majka žrtve.

U posljednje vrijeme zaredali su se bjegovi osumnjičenika i pacijenata u Hrvatskoj.

'Dakle, samo je jedan bijeg bio iz zatvora. Iz zatvorskog sustava, zatvora u Sisku. Ostali bjegovi nemaju nikakve veze sa zatvorskim sustavom', kaže ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Zbog posljedica samoranjavanja, Babić prema procjeni stručnjaka nije bio sposoban za suđenje.

'Praktički ta osoba ne bi bila u stanju skočiti niti skočiti, preskočiti jer je bila teško pokretna', kaže ravnateljica.

U potragu za nestalim uključeni su djelatnici bolnice, GSS i policija. No, već 20 dana nema mu ni traga. Babić se u bolnici svojevoljno liječio i liječnicima nije jasno zašto pobjegao i kamo se uputio.

'Ne radi se o zatvorskom bolesniku. Mi smo ga imali duže vrijeme na liječenju s time što je pokrenut u Rijeci već postupak tzv. civilne prisilne hospitalizacije', kaže ravnateljica.

Policija moli građane ukoliko vide ovu osobu čije ime i slika se nalaze u evidenciji nestalih osoba, da izvijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu 192.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene