Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u prometu

Potopljeni Istra i Kvarner: U Medulinu u sat vremena pao mjesečni prosjek kiše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istra i Kvarner potopljeni su ogromnom količinom kiše koja je pala posljednjih dana. Jaka kiša praćena vjetrom padala je u gotovo cijeloj Istre te je ponegdje stvorila probleme, rekao je novinarima načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, dodajući kako je najviše kiše palo je na području Rovinja, Medulina i Pule te da su vatrogasci ispumpavali vodu na terenu.

Prošle noći na Ćićariji i Kvarneru pala je glavnina kiše. Oborine su na istarskom području nakratko prestale, a ponegdje se na nekoliko minuta ukazalo i sunce.

Pročitajte i ovo U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Meteorolozi upozoravaju da je to bila samo prolazna ''stabilizacija''.

Novi oborinski val već se razvijao na jugoistoku, a došlo je i do razvoja jačih sustava koji su glavninom pogodili Rovinj i Medulin, piše Istramet.


 

Prema podatcima istarskoga meteorološkog portala Istrameta, od ponoći do 12 sati u Medulinu je palo 45 milimetara kiše, od čega gotovo 40 milimetara u samo jednom satu, između 11 i 12 sati, što je više od 60 posto prosjeka na mjesec.

U Rovinju je izmjereno 35 milimetara, od čega je većina pala u kratkotrajnom pljusku poslije deset sati.

Slično je i u Rijeci, gradu u kojem već tradicionalno kiša lijeva kao iz kabla. Osim problema u prometu, narasla je i razina Rječine.

Obilne oborine zasad zaobilaze sljevove velikih rijeka. Vodostaji su uglavnom stabilni, jedino je Mirna na Ponte Portonu na 499 cenitmerata, što je samo jedan centimetar od proglašenja izvanrednih mjera obrane od poplava. Zbog oblaka i kiše, temperature zraka znatno su ispod prosjeka.

"U cijeloj toj situaciji dobra je vijest da su ukinute redovite mjere zaštite od poplave, vodotoci su pali i stanje je povoljnije", rekao je Dino Kozlevac.

Prema podatcima istarske policije, unatoč vremenskim neprilikama, promet je u Istri tekao bez zastoja i teškoća. (M.V./Hina)

Aktualno Političarima ukrali identitet: Hajdaš Dončić, Vešligaj i Tušek "prodavali staro željezo" +0 Siniša Hajdaš Dončić, Žarko Tušek, Marko Vešligaj (Foto: Pixell) Hrvatska Političarima ukrali identitet: Hajdaš Dončić, Vešligaj i Tušek "prodavali staro željezo" 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene