Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INFRASTRUKTURA ZA NORMALAN ŽIVOT

Započelo postavljanje kontejnerskog naselja u Petrinji: 13. veljače useljavaju se prvi stanovnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvih četrnaest kućica bit će danas postavljeno na petrinjskom Sajmištu u kontejnerskom naselju u koje bi se do 13. veljače trebali useliti prvi stanovnici, potvrdio je u srijedu državni tajnik Tomislav Mihotić.

Na terenu je trenutačno sedam, a tijekom dana bit će postavljeno prvih četrnaest kontejnera, izjavio je novinarima državni tajnik za infrastrukturu i član Stožera za saniranje posljedica potresa Tomislav Mihotić nakon sastanka Stožera.

Na prostoru Sajmišta bit će ukupno 81 stambeni kontejner i 15 kontejnera sa zajedničkim sadržajem, a cijeli prostor bit će infrastrukturno opremljen do 13. veljače, do kada se očekuje i useljavanje prvih stanovnika.

Stambeni prostor bit će gotov do iduće subote i tu će stanovnici Petrinje živjeti i raditi dok se ne obnove njihove kuće.

Prostor oko kontejnera bit će popločan i zasađeno zelenilo, u kontejnerima sa zajedničkim sadržajem bit će kuhinja, čitaonica i zdravstvene ustanove, tako da će naselje imati sve sadržaje kao mali gradu, rekao je Mihotić.

U drugoj fazi projekta realizirat će se dio predviđen za poslovne sadržaje. Investitor je Grad Petrinja, koji će taj poslovni prostor osmisliti sa zainteresiranim poduzetnicima, a Stožer će im pružiti infrastrukturne uvjete za normalno funkcioniranje i rad.

Pročitajte i ovo Cjepivo Veliko istraživanje U Hrvatskoj će se 73 posto zdravstvenih djelatnika cijepiti protiv COVIDA-19

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučuje o odlukama Stožera - 5 odluka i o mjerama Ustavni sud odbio tužbe banaka i potvrdio ništetnost valutne klauzule i promjenjive kamate u francima

Glavni nositelj postavljanja kontejnerskog naselja je tvrtka Strabag, a lokalne tvrtke rade na vodnoj i elektroopskrbi, rekao je državni tajnik Mihotić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene