Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20 lipa skuplje

Novi udar na vozače: Cijene goriva od ponoći opet otišle gore, oglasio se i ministar financija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozači od ponoći plaćaju više. Cijene goriva porasle su i do 20 lipa.

Cijene goriva od ponoći ponovno su porasle. Psihološka granica od 10 kuna probijena je još prije dva tjedna. Danas je za litru Eurosupera 95 potrebno izdvojiti između 10,22 i 10,26 kuna. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Stigla službena potvrda Vlada objavila nove cijene goriva Ilustracija Od utorka Stigle dobre vijesti za vozače: Objavljene neslužbene cijene goriva, jedno će pojeftiniti

Cijena litre Eurodizela kreće se između 9,83 i 9,99 kuna, ovisno o benzinskoj postaji.

Prema podacima Ministarstva gospodarstva, litra benzina u Hrvatskoj od danas prosječno iznosi 10,41 kunu, a prošloga je tjedna bila 10,29 kuna. Prije nepunih mjesec dana, 16. travnja, za litru benzina, prema podacima Ministarstva gospodarstva, bilo je potrebno izdvojiti prosječno 9,93 kune.

Rast cijena goriva danas je komentirao i ministar financija Zdravko Marić

 "Pratimo razvoj događaja. Za sada ništa ne odstupa od naših originalnih predviđanja i očekivanja, ali naravno da ćemo nastaviti tim putem pa ćemo vidjeti. Vi znate da radimo na cjelokupnom paketu ponovno poreznog sustava. Trošarine su jedan integralni dio toga, ali u ovom trenutku vam ne mogu ništa više od toga reći", kazao je ministar Marić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene