Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno jutro

Poplava u Splitu: Pukla cijev i probila asfalt, vodena bujica spušta se do centra, dio grada bez pitke vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros je u Splitu došlo do puknuća magistralne vodovodne cijevi na križanju Plinarske i Nazorove ulice.

Na križanju Plinarske i Nazorove ulice, u blizini Osnovne škole Marjan u splitskom naselju Spinut, došlo je do puknuća vodoopskrbne cijevi velikog promjera, uslijed čega su se veće količine vode izlile Matoševom ulicom, prema starom Hajdukovu igralištu.

 

Uslijed kvara na vodoopskrbnoj mreži bez vode će, prema trenutačnim informacijama, ostati potrošači od Zrinsko-frankopanske ulice do tunela, Rendićeva i dio do Prve vidilice. Ekipe Vodovoda i kanalizacije žurno su izišle na teren te nastoje izolirati i otkloniti kvar.

Pročitajte i ovo Box barijere u Gunji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kamo idu sredstva za obranu od poplava? Dnevnik Nove TV istražuje: Svaka jača kiša podsjeća da se nismo maknuli od vreća s pijeskom - a novca ima!

Pročitajte i ovo Rizično ponašanje u bujičnim poplavama (Screenshot: HGSS/Twitter) videoupozorenje HGSS-a Pogledajte ovu snimku ako želite doznati kako se NE ponašati tijekom bujičnih poplava

Na teren je upućena cisterna s vodom za građane koja se nalazi kod Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, poznatijeg kao Staro rodilište.

Očekuje se da će kvar biti otklonjen, a iz Vodovoda i kanalizacije građane pozivaju na razumijevanje i strpljenje. Policija regulira promet u tom dijelu grada, priopćeno je iz gradskog Vodovoda.

Zapovjednik DVD-a Split Božo Crljen rekao nam je da je voda poplavila dva podruma te da su vatrogasci uspijeli spriječiti prodiranje vode u OŠ Marjan.

"Na terenu je šest vatrogasaca s dva vozila, poplavljena su dva podruma, ali to smo već riješili“, rekao nam je.

Voda je na nekim mjestima viša od 20 centimetara. Na jednom je dijelu podigla i uništila asfalt.

''Kontinuirano imamo održavanja na području cijeloga grada i na ovom dijelu bilo je određenih curenja koja su otklonjena, ali ta curenja nisu imala veze s ovim'', rekao je Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara smatra da je problem u starosti cijevi. ''To ne znači da nećemo, kao što sam rekao, ulagati moramo i obnoviti cijelu mrežu'', kazao je gradonačelnik.

Aktualno Šokantno otkriće u Borovu: U grobu osobe preminule prije 74 godine pronađeni kalašnjikovi, raketni bacač, bombe, mine... U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 1 U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 1 Foto: PU vukovarsko-srijemska U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 2 U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 2 Foto: PU vukovarsko-srijemska U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 3 U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 3 Foto: PU vukovarsko-srijemska U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 4 U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 4 Foto: PU vukovarsko-srijemska U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 5 U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 5 Foto: PU vukovarsko-srijemska +1 U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 6 Hrvatska Šokantno otkriće u Borovu: U grobu osobe preminule prije 74 godine pronađeni kalašnjikovi, raketni bacač, bombe, mine... 1/7 >>

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene