Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politički vrh u Barbanu

Opet se sreli Milanović i Plenković, Bandić kaže da zna tajnu susreta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U istarskom Barbanu održala se 41. Trka na Prstenac - viteška igra koja je starija od sinjske Alke. A kako u Sinju, tako i u Barbanu tri tjedna prije izbora - invazija političara. Svi su bili tu, nedostajao je samo Božo Petrov.

Viteška igra slična sinjskoj Alci za političare se učinila dobrim mjestom za kampanju. Andrej Plenković prvi je put stigao u istarski Barban. Sreo se i sa Zoranom Milanovićem koji je tamo već uobičajen gost.

'Očito da je Hrvatska jako u ovom trenutku predvidljiva oko mjesta gdje se možemo sresti, nakon Nove Gradiške neki dan evo danas u Barbanu, malo smo si popričali, pozdravili se, sve ok', poručio je predsjednik HDZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poziv biračima Stožer za obranu hrvatskog Vukovara o tome za koga ne glasovati Slika nije dostupna Modernizacija sudova HDZ želi u dvije godine broj neriješenih sudskih predmeta smanjiti ispod 350.000

'Pa jesmo si pružili ruku već, vidjeli ste i budemo opet', rekao je šef SDP-a. Dodao je da je u Barbanu već 10 godina skoro svake godine.

Bandić u društvu bivših SDP-ovaca tvrdi da zna tajnu susreta Milanovića i Pelkovića.

'Mislim da je gospoda dogovorila veliku koaliciju i zato je glas za HDZ glas za SDP i glas za SDP glas za HDZ', kaže Bandić.

O velikoj koaliciji veliki javno ne govore.

'Naznaka da nema neprijateljstva, a nije naznaka velike koalicije, bit ćemo najjača lista, ali nećemo bit dominatori, pozvat ćemo IDS kao važnog partnera', poručio je Milanović.

Mjesta gdje se okuplja puno ljudi političari radije odabiru u kampanji.

'Rekao sam da ćemo mi ovu kampanju voditi na način da su ljetni mjeseci, da nema previše mogućnosti za uobiučajene skupove, zato mi je drago doći među građane i družit se s njima', kaže Plenković.

Kampanju prati i opozvani premijer - kaže spora mu je.

'Ja se nadam da će, što bih volio vidit, što do sad još nisam toliko vidio su te reforme, do sad vidimo samo neke običaje, mislim što će se obećati, nekakve brojke. Ali koje su to konkretne reforme to još sada nismo možda čuli', rekao je Tihomir Orešković.

S predsjednicom je sve pratio iz lože
dok su se dva najveća političa rivala stopila s biračima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene