Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Crna bilježnica"

Grmoja: "Očekujem da Todorić otkrije uz čiju je pomoć stvorio Agrokor"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u petak je kazao kako od Ivice Todorića očekuje da po izručenju Hrvatskoj ostvari svoje prijetnje i otkrije kako je uspio ostvariti ovakav Agrokor, uz pomoć kojih ministara i guvernera HNB-a, odnosno otvori ''crnu bilježnicu'', što bi, ustvrdio je, bio kraj ortačkog kapitalizma u Hrvatskoj.

"Na istražnom povjerenstvu za Agrokor imali smo šokantno priznanje bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da ga je Todorić, zajedno s Tomislavom Karamarkom i Zdravkom Marićem, nagovarao na politički angažman", kazao je Grmoja na konferenciji za novinare. Ocijenio je kako to možda pokazuje da je Todorić imao utjecaj i na monetarnu politiku i uvozni lobi. Grmoja, ipak, smatra da Todorić neće javno otkriti kako je i uz čiju pomoć stvorio Agrokor jer bi time kompromitirao svoju poziciju.

Grmoja o anketi Crobarometra: "Bacam Plenkoviću rukavicu u lice da raspiše izbore"

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Predstavili program Grmoja: ''Čudnovata je ta priča oko propucavanja Turudićeva automobila'' Nikola Grmoja - 1 je li se dogovorio s Milanovićem? Grmoja u Dnevniku Nove TV otkrio: "Da sam znao da će se to dogoditi, ne bih to napravio"

Komentirao je i novo istraživanje Crobarometra po kojemu svim strankama, osim HDZ-u, pada rejting. "Mi znamo kamo idemo, što radimo i kako ljudi na to reagiraju. Ako su rejtinzi uistinu takvi, onda bacam Plenkoviću rukavicu u lice i izazivam ga da raspiše izbore. Plenković je novi Sanader kojem se tepa, ali koji će završiti isto kao i Sanader, barem u političkom smislu", istaknuo je Grmoja.

Ponovio je riječi svog stranačkog kolege Mire Bulja koje je 2007. godine na Sinjskoj alci uputio tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu: "I tebi će doći kraj." Grmoja kaže da ne zna što će najavljena sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost promijeniti vezano za aferu SMS. "Vidim samo unutarstranačke borbe u HDZ-u, a najviše pate građani jer institucije ne rade. A što se sporog pravosuđa tiče, sustav kakav imamo sada neodrživ je i toj nepravdi jednom mora doći kraj“, zaključio je Grmoja.

Gašpar Šako: "Gradske vlasti Petrinje neodgovorno i nestručno provode projekte"

Članica Mosta iz Petrinje Luca Gašpar Šako ustvrdila je da petrinjska gradska uprava i gradonačelnik Darinko Dumbović neodgovorno i nestručno provode gradske projekte. Nabrojila je 17 problema u gradu koji se ne rješavaju ili se loše radi, pri čemu kao ključni problem navodi projekt aglomeracije koji je grad pretvorio u veliko gradilište.

"Ovaj projekt vrijedan skoro 450 milijuna kuna pokazuje nemar gradske uprave i izvođača radova, jer je već je trebao biti završen, ali nije. Pitamo se hoće li se uopće u rad pustiti taj vodovod i kanalizacija, ili će završiti kao primjerice projekt vodovoda Petrinja-Lekenik, koji je navodno dobio protuzakonitu uporabnu dozvolu i još nije u funkciji“, zapitala se.

Problem je, ističe Gašpar Šako, i reciklažno dvorište koje je trebalo biti izgrađeno u poslovnoj zoni, a na kraju je ''ugurano'' između dvije obiteljske kuće u slijepoj ulici. Bačen je novac, tvrdi, i na obnovu kupališta s kojeg su nestale dvije pametne klupe, problem su i skele na privatnim objektima po cijelom gradu koje građani plaćaju 200 tisuća kuna na godinu, a ničemu ne služe jer se ništa ne obnavlja. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene