Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka HSS-a

PREOKRET ŠOKIRAO PARTNERE 'Ovo je izdaja ideala Narodne koalicije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSS je, nakon sjednice predsjedništva stranke, objavio da će dati podršku Vladi Andreja Plenkovića.

Kako su objasnili iz hrvatske seljačke stranke, to ne znači da će ući u izvršnu vlast, ostat će u oporbi, ali će novoj vladi dati sto dana mira.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

No takva se odluka predsjedništva HSS-a mnogima nije svidjela. Već stižu i prve reakcije, osobito od partnera HSS-a iz Narodne koalicije.

U SDP-u su šokirani ovim političkim preokretom. U telefonskom razgovoru za Dnevni Nove TV Siniša Hajdaš Dončić poručio je da je ovo izdaja ideala Narodne koalicije, kakav nisu očekivali. Siniša Hajdaš Dončić prvi se oglasio i poručuje da to sve govori i o Beljaku i potvrđuje da HSS nažalost nije izašao iz trgovačke politike koja ih je kao stranku obilježila u posljednjih deset i više godina.

Evo što je za Dnevnik Nove TV u telefonskom razgovoru rekao Ivan Vrdoljak iz HNS-a. 'Narodna koalicija samim danom izbora gubi svrhu postojanja. Svatko nosi posljedice za svoje ponašanje. Ne treba tu biti veliki analitičar tuđih postupaka. Ja znam da mi niti imamo problema unutar stranke, niti bilo što drugo. Vlada pripada Mostu i HDZ-u, neka je formiraju. Mi sigurno u tome nećemo sudjelovati, niti je podržavati', rekao je Vrdoljak.

'Upravo sam vidio vijest da će HSS podržati HDZ-ovog mandatara za sastav Vlade. Naravno da svaka stranka ima pravo odlučivati o vlastitom političkom smjeru, ali nijedna nema pravo prevariti birače. U ovom slučaju prevareni su birači Narodne koalicije, a to su i naši birači. SDP će biti čvrsta oporba vlasti ovakvog HDZ-a i njegovih starih i novih satelita. Ovakvo ponašanje samo dodatno doprinosi već ionako sveprisutnom nepovjerenju hrvatskih građana u političke stranke', reagirao je na Facebooku Orsat Miljenić, jedan od kandidata za predsjednika SDP-a.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene