Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pupovac šuti, Predsjednica šuti...

Politički lonac opasno "kuha": Čeka li premijera Plenkovića vukovarski šator?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Može li vukovarski prosvjed protiv neprocesuiranja ratnih zločina postati vukovarski šator za Andreja Plenkovića i vladu? Problem mu stvaraju i branitelji, koji su digli glas protiv HDZ-ovog koalicijskog partnera Milorada Pupovca.

O prosvjedu i zahtjevima branitelja Milorad Pupovac i dalje šuti. "Što se tiče naše reakcije na sve što se dogadja u Vukovaru i oko pitanja za ratne zločine i oko pitanja prava manjina uskoro će biti naša reakcija", kaže Pupovac.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Parlamentarni izbori Andrej Plenković: "Predsjednik buduće Vlade sigurno neće biti on" Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

Zamjerili su mu odlazak u Bačku Palanku. I šutnju dok je Aleksandar Vučić vrijeđao Hrvatsku. Pupovac je o braniteljima ipak govorio, ali na okruglom stolu Gonga i rekao da su od političara su moćniji klerici, tajkuni i branitelji. "Imaju moć da mogu odlučivati o tome koliko će se i kako primjenjivati zakoni, Ustav i sve ostalo", rekao je tada Pupovac.

Od prosvjeda, vukovarski gradonačelnik ne odustaje, no javno je stao iza šefa Plenkovića. "Kao što je gospodin Penava rekao, njegov premijer je Andrej Plenković, čvrsto stoji iza ove vlade i smatra je najboljom do sada. Mislim da je to najbolja ocjena koju je mogao dati", ističe Gordan Jandroković.

No, vrhu HDZ-a smeta tajming prosvjeda, koji se poklapa sa sportskim igrama Hvidre u Vukovaru. Strahuju da bi se mogao pretvoriti u prosvjed protiv Vlade.

Mostov Nikola Grmoja podupire Penavu. "Ne mislim da prosvjed treba politizirati, neću biti na prosvjedu iz tog razloga. Sam vapaj Vukovaraca je dovoljan da bi se upozorilo vladu i institucije da se treba istražiti ratne zločine", smatra.

Branitelji, a s njima i HDZ-ov zastupnik Culej traže i sjednicu Sabora o odnosu prema Domovinskom ratu.

U HNS-u nisu za to. Poručuju da prije takve rasprave, treba održati sjednicu o budućnosti djece. Spremni su, kaže, i za izbore. "Nema ni lijevo ni desno, već samo naprijed. Ako misle povući zemlju natrag onda ćemo se ozbiljno sukobiti", poručuje šef HNS-a Ivan Vrdoljak.

Dok politički lonac opasno kuha, predsjednica i dalje izjave ne daje.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene