Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznu prihvaćaju sa smiješkom

Proveli smo dan s pomorskom policijom. Pogledajte koga su sve "upecali" i kako su se pokušali opravdati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nautička sezona u punom je jeku, a veći broj plovila na moru znači i veći broj prekršitelja. Pred našom kamerom, u zadarskom arhipelagu, u prekršaju su uhvaćeni Mađari, Slovenci, ali i domaći gosti. Svi redom zbog nedopuštenog glisiranja blizu obale.

Policijska procjena pozicije - izvrsna! U mrežu se prvi upecao Slovenac.
Vozio je preblizu obale i zaradio kaznu od tisuću kuna. Ako plati u roku od sedam dana, platit će dvije trećine kazne. U prekršaju ga je uhvatio policajac na jet-skiju. Koliko god prekršitelji bili brzi i okretni, pobjeći ne mogu.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

''Vidite ustvari kako glisira, po poziciji broda, skutera, više se krma utopi ako glisira. U početku uopće ne shvaćaju da je policija dok se ne približite njima'', kaže Jakov Peljušić iz interventne policije PU Zadarske.

A onda im već bude kasno. 

''Jesam, prekršio sam, da. Tu sam prošao gdje nisam smio, 300 metara od obale, ja sam 100 metara. Zašto? Nisam čuo, nisam pazio, nisam gledao'', priznaje Antonio iz Sukošana.

Nema opravdanja

''Nema tu opravdanja. Oni znaju da su u krivu, u 90 posto slučajeva kad mi njih zaustavimo oni znaju da su u krivu. Tako da, jako je mali broj onih koji nisu upoznati s pravilima i Zakonima'', kaže Mirko Čosić iz Postaje pomorske i aerodromske policije PU Zadarske.

Pa i kaznu prihvate, manje više, sa smiješkom poput Petera iz Mađarske koji je kaže kažnjen u prvom satu svog ljetovanja. A dolaskom turista, „jača" i nautička sezona na Jadranu. Zadarska policija lani je na moru, zbog glisiranja ispisala 91, ove godine 11 kazni.

''Dopušteno je osam čvorova. A znaju proći i sa 20 i više'', kaže Čosić.

Nisu svjesni opasnosti

Ipak, kažu, iz godine u godinu, zbog prevencije, prekršitelja je manje.

''Baš zbog toga jer znaju da smo mi tu. Ali, unatoč tome uvijek imate ljudi koji su željni dokazivanja'', pojašnjava Čosić.

A mnogi nisu svjesni opasnosti koje more nosi. ''More nije zabava, ja bih na građane apelirao da budu oprezni, da se ponašaju u skladu sa Zakonima na moru'', kaže Tomislav Antišin iz PU Zadarske.

Jer i bez gasa, može se uživati. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene