Obavijesti Video Pretražite Navigacija
intenzivno traže napadača

Policija o napadu na Petrača: "Ne radi se o velikom planiranom obračunu. Građani mogu biti mirni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Petrač i muškarac slučajno su se sreli pred zagrebačkim hotelom. Obojica su bili na događajima organiziranima u hotelu. Posvađali su se i potukli.

Policija zbog jučerašnjeg napada na Hrvoja Petrača, kako neslužbeno doznajemo da policija traga za sinom Marka Sliška i nećakom Vjeke Sliška, ubijenima prije više od 10 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napao Petrača Nasmijan i dobro raspoložen: Vjeko Sliško nakon mjesec dana izašao iz pritvora u Remetincu Slika nije dostupna Napad na Petrača Dovršeno krim-istraživanje: Vjeko Sliško predan pritvorskom nadzorniku, na meti istražitelja i – Hrvoje Petrač

Navodno su se sasvim slučajno sreli ispred zagrebačkog hotela Esplanade. Obojica su navodno bila na događajima koji su bila organizirani u hotelu. 

Prema neslužbenim informacijama lista, V. S. je prišao Petraču s leđa te ga pitao: "Je l' znaš ti tko sam ja". Nakon što su se porječkali, Petrač je navodno prvi šakom udario muškarca koji mu je prišao, nakon čega mu je ovaj uzvratio. Petrač je pao na pod, a muškarac ga je nastavio udarati nogama.

Petrač je navodno prilikom pada slomio nogu, a zadobio je i ozljede rebara i glave. 

Zagrebačka policija kazala je kako policija intenzivno traga za napadačem te ističe kako se ne radi o planiranom napadu.

"Radi se o sukobu dvojice muškaraca, ne radi se o velikom planiranom obračunu. Ozljede su teške tjelesne, ali nisu opasne po život", kazala je Marija Goatti Matijević iz PU Zagrebačke koja nije htjela otkrivati više detalja o napadu.

Na pitanje je li točna informacija da je napadač Vjeko Sliško iz zagrebačke policije odgovaraju kako bi "bilo nerealno da takve informacije potvrđuju ili negiraju".

"To su podaci koji će utjecati kvalitetno na samu dinamiku kriminalističkog istraživanja", kazala je Marija Goatti Matijević

Da ovo nije unaprijed planiran napad, smatra i kriminalist Željko Cvrtila.

"Vjerojatno bi bila barem dvije ili više osoba i ozljede bi bile drugačijeg karaktera.Vjerojatno bi bio napad vatrenim oružjem ili tupim predmetom", kazao je Cvrtila.

Nazvali smo muškarca kojeg mediji navode kao napadača na Petrača, no na poziv nitko nije odgovorio. 

Petračev sin Novica za 24 sata je rekao da se čuo s ocem. "Tata je dobro. Pukla mu je jedna noga u zglobu i ima hematome po licu", rekao je Novica Petrač

Hrvoje Petrač je napadnut u subotu navečer oko 22:30 dok je ispred hotela Esplanade izlazio iz auta. Prevezen je u KBC Zagreb, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Iz Policijske uprave zagrebačke su potvrdili da se oko 22.30 sati "hrvatskom državljaninu starosti 64 godine na ulici prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac".

Nakon što mu se obratio, fizički ga je napao i teško ga ozlijedio, dodaje se u policijskom priopćenju.

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene