Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodno iznenađenje u Kanfanaru

Od ranije poznat policiji: Tijekom pretresa doma osumnjičenog pronašli arsenal oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu kriminalističkog istraživanja protiv 32-godišnjaka iz Buzeta zbog izazivanja požara na vozilu u Rovinju, djelatnici rovinjske policije pronašli su u Kanfanaru veću količinu oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava, rekao je na konferenciji za novinare u petak u Puli načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika.

Policija sumnjiči 32-godišnjaka iz Buzeta da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te kazneno djelo oštećenja tuđe stvari te 54-godišnjaka iz Kanfanara da je počinio kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te na poticanje na počinjenje kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici Rotacijska garaža u Puli - 4 Naš proizvod Ovo je prva rotacijska garaža u Hrvatskoj: Pogledajte koliko će stajati parking

Starijeg muškarca sumnjiči se da je nagovorio, potaknuo i angažirao 32-godišnjaka da 24. veljače u 1,10 sati u Ulici san Marco u Rovinju otvorenim plamenom izazove požar na fiatu pulske registarske oznake u vlasništvu 31-godišnjaka iz Rovinja.

"Policijski službenici obavili su pretragu automobila kojim se koristi osumnjičeni 32-godišnjak te su u njemu pronašli tri spremnika za gorivo, dalekozor za noćno gledanje, fotoaparat i masku za varenje. Pronađene predmete oduzeli su od počinitelja i priveli ga u policijsku postaju", istaknuo je načelnik krim-policije Mladen Matika, dodajući kako je tijekom boravka u prostoriji za zadržavanje 32-godišnjak oštetio vrata, čime je Ministarstvo unutarnjih poslova oštetio za zasad neutvrđen iznos.

U premetačini doma 54-godišnjaka, zajedno s djelatnicima Odjela protueksplozijske zaštite i psom za detekciju eksploziva, s obzirom na to da se sumnjalo da posjeduje eksplozivne tvari i zabranjeno oružje, policijski službenici pronašli su dvadeset ručnih bombi, upaljač ručne bombe s detonatorom i metalno tijelo ručne bombe s eksplozivnim metkom, MGV 176 strojnicu, spremnik i prigušivač za strojnicu, dvije bajunete, četiri elektronske sklopke s tajmerom, dva okvira za pištolj, čistilicu za pištolj, vježbovni satni upaljač, dvije detonatorske kapisle, dva sporogoreća štapina, oko sedam kilograma raznog eksploziva te 489 komada različitog streljiva.

Nakon kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je u srijedu priveden u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave, a 54-godišnjak je priveden u četvrtak navečer.

Neslužbeno se doznaje da je 54- godišnjak iz Kanfanara od ranije poznat policiji zbog počinjenih kaznenih djela s elementima nasilja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene