Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija "Mir i dobro"

Idućih dana pod povećalom su oni koji vole petarde: Policija poziva na oprez u rukovanju pirotehnikom i podsjeća da kazne nisu male

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i ove godine počinje s akcijom Mir i dobro za blagdane bez divljanja s pirotehnikom i oružjem. U idućim danima pod povećalom istražitelja bit će i tržnice kao i trgovine koje ilegalno prodaju pirotehnička sredstva.

Policija je već počela s lovom na ilegalne prodavatelje pirotehnike. Prošlogodišnja statistika nikako nije dobra. Tijekom prošlih blagdana, točnije šest dana, 23 osobe zadobile su teške ozljede zbog nestručnog rukovanja pirotehnikom. Najmlađa žrtva imala je tek četiri godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Tomislav Vukoja iz protueksplozijske službe MUP-a ističe da su od pirotehnike najopasniji mužari i karabit, ali i vađenje eksplozivnih tvari iz pirotehnike te stavljanje pirotehnike ispod poklopaca i kanti čiji dijelovi nakon eksplozije mogu ozlijediti nekoga.

Oni koji koriste pirotehniku izvan dopuštenog razdoblja u godini i bacaju ju na mjestima na kojima se okuplja veći broj ljudi te zatvorenim prostorima bit će kažnjeni novčanom kaznom. Kazne se kreću između pet i 15 tisuća kuna, kaže Vukoja.

''Ako djeca mlađa od 14 godina koriste petarde, roditelji mogu biti kažnjeni kaznom od tisuću do tri tisuće kuna, a ako se djeca prilikom korištenja ozlijede, roditelji mogu završiti i u zatvoru'', poručuje Tomislav Vukoja.

Valja napomenuti kako je uporaba pirotehnike dozvoljena tek od 27. prosinca pa sve do 1. siječnja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene