Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"

Pojačan nadzor

Policija objavila rezultate "lova" za Martinje, evo tko su rekorderi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U predmartinjskom vikendu policija je zaustavila 515 vozača pod utjecajem alkohola, od kojih je rekorder s krapinsko-zagorskog područja vozio s čak 3,37 promila alkohola, izvijestila je policija u ponedjeljak.

Najviše zabilježenih prekršaja, čak 1231, u vikend-akciji odnosilo se na prebrzu vožnju, a nakon alkohola najviše kazni plaćeno je zbog nekorištenja pojasa (395) i nepropisnog korištenja mobitela.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području zagrebačke policije, njih 111, a najmanje na području Ličko-senjske, Požeško-slavonske i Šibensko-kninske županije.

Donosimo detalje iz policijskog priopćenja:

"Policijski službenici svih policijskih uprava proteklog vikenda od 0+8. do 10. 11. 2019. godine utvrdili su ukupno 3793 prekršaja, od kojih izdvajamo: 515 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 3,37 g/kg izmjerena na području PU krapinsko-zagorske.

Zabilježen je 1231 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU vukovarsko-srijemske – 201 km/h, 395 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 156 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU zagrebačke, njih 111, dok je najmanje utvrđeno na području PU ličko-senjske, požeško-slavonske i šibensko-kninske, po 7 takvih prekršaja. Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka sa 193 takva prekršaja, dok je najmanje utvrđeno u PU šibensko-kninskoj, 14 takvih prekršaja.

Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području PU splitsko-dalmatinske, njih 70. Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je na području PU zagrebačke, 27 takvih prekršaja.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači starosti od 31 do 40 godina (139 takvih prekršaja), a najčešće im je izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,0 g/kg, što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom ove akcije.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečeno 57 osoba koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. recidivisti, a koje su počinile 61 teški prekršaj, od kojih najviše: nedopuštena koncentracija alkohola – 30; upravljanje prije stjecanja prava – 9; upravljanje dok je vozaču izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom – 7; upravljanje nedopuštenom brzinom kretanja – 14 i drugo.

Iz tog razloga osam vozača zadržano je u posebnim prostorijama do otrježnjenja, a protiv 21 vozača proveden je žurni prekršajni postupak, prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

Od 8. do 10. 11. 2019. na prometnicama Republike Hrvatske dogodile su se 42 prometne nesreće s nastradalim osobama. U jednoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba. U ostalim nesrećama ozlijeđena su 54 sudionika. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja", navela je policija u priopćenju.

Ponovno su pozvali sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer "prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život", naveli su u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene