Obavijesti Video Pretražite Navigacija
angažirano više od 100 vatrogasaca

Policija objavila: Za podmetanje velikih požara na Čiovu sumnjiči se 36-godišnji muškarac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je jučer objavila kako je privela jednu osobu osumnjičenu za požare na Čiovu. Sada je objavila detalje uhićenja.

Policijski službenici Policijske postaje Trogir objavili su kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim državljaninom Njemačke da bi dan poslije objavili ispravak da je riječ o Hrvatu s prebivalištem u NjemačkojSumnjiči se da je 13. rujna 2020. na području Čiova u Okrugu Gornjem izazvao četiri požara na otvorenom prostoru u blizini kuća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže se očevici Tragična prometna nesreća između Trogira i Splita: Od posljedica sudara automobila i motocikla jedna osoba preminula Ilustracija Upozorila policija FOTO Traži se muškarac s fotografije: "Jeste li uočili da vas promatra crni tip?"

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te je predan pritvorskom nadzorniku, objavila je PU splitsko-dalmatinska. 

U gašenju četiriju požara je sudjelovalo 120 vatrogasaca sa 31 vozilom, dok su im iz zraka pomagala dva kanadera i air tractor.

Samo u prvom požaru, koji je buknuo nešto prije 16 sati na Pivetovoj Glavici, izgorjelo je devet hektara borove šume, a u ostala tri požara, koji su buknuli u gotovo isto vrijeme nekoliko stotina metara dalje, nekoliko stotina kvadrata. Prvi veliki požar je u jednom trenutku opasno zaprijetio kućama i drugim objektima, no uz pomoć kanadera spašena je sva imovina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene