Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traže azil

Policija kod Ogulina zatekla migrante, dvije spašene djevojčice oporavile se u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Gornjim Dubravama pored Ogulina policija je zatekla migrante koji su ranije nezakonito ušli u Hrvatsku.

Karlovačka policija zatekla je u nedjelju skupinu migranata u Gornjim Dubravama pored Ogulina. Nisu imali identifikacijske dokumente, priopćio je MUP. 

Utvrđeno je kako se radi o državljanima Afganistana te da je dvoje djece lošeg zdravstvenog stanja, zbog čega je pozvana hitna medicinska pomoć te je majka s djecom odvezena u Opću bolnicu Ogulin.

Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Hrvatskoj, stoga su u ponedjeljak prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Dvije sestre migrantice iz Afganistana oporavile su se u ogulinskoj bolnici te su otpuštene u pratnji majke, saznaje se u ravnateljstvu bolnice.

Zamjenica ravnatelja Jadranka Francetić rekla je da je jedna sestra stara šest mjeseci, a druga osam godina te da su se oporavile od teških probavnih smetnji, dehidracije i pothlađenosti,

"Djevojčice nisu bile životno ugrožene, ali su bile u lošem stanju zbog proljeva, dehidracije i pothlađenosti te su se uz infuziju i drugu potrebnu skrb ubrzo oporavile. Iz bolnice su otpuštene u pratnji majke", rekla je Francetić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene