Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjeverno od Batine

Policajci iz Dunava spasili četvoricu migranata: "Bili su umorni, iznemogli i pothlađeni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska policija u utorak je spasila živote četvorice migranata kod Batine. Čuli su dozivanje upomoć na stranom jeziku i vidjeli ih kako plutaju u Dunavu.

Belomanastirski policajci u utorak oko 7:30 tri kilometra sjeverno od baranjskog mjesta Batina čuli su dozivanje u pomoć na stranom jeziku. U hladnom Dunavu vidjeli su nekoliko osoba koje plutaju po rijeci držeći se za gumene zračnice.

Pročitajte i ovo Šverc migranata, ilustracija - 2 pokušaj krijumčarenja ljudi Nevjerojatni prizori s juga Hrvatske: U tovarnom dijelu kamiona nagurane 24 osobe, među njima žene i djeca Ilustracija Nakon dvije godine Izbjeglice podnijele ustavnu tužbu: Nije otvorena istraga o nasilju i seksualnom zlostavljanju tijekom nezakonitog odvraćanja

"Kada su im se približili, vidjeli su četvoricu muškaraca koja se na gumenim zračnicama kotača bore sa strujama Dunava pokušavajući doći do obale Republike Hrvatske", priopćeno je iz PU osječko-baranjske. Četvoricu migranata u dobi od tridesetak godina izvukli su iz vode i smjestili na policijsko plovilo.

"Muškarci su bili umorni, iznemogli i pothlađeni te su ih policijski službenici utoplili, pružili im prvu pomoć i pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Zajedno sa spašenim muškarcima plovilom su došli do službenog veza za policijska plovila na Zelenom Otoku u Baranji i čekali dolazak djelatnika Hitne medicinske pomoći. Za to su im vrijeme policijski službenici dali deke i suhu odjeću kojom su raspolagali te im pripremili tople napitke i hranu kako bi se ugrijali", dodaje se u priopćenju policije.

Liječnici su ih pregledali i utvrdili da nisu ozlijeđeni te da su zdravi, ali pothlađeni. Nakon oporavka prevezeni su u policiju, gdje će biti utvrđen njihov identitet. O ovom pokušaju obaviještena je granična policija Srbije kako bi spriječila slične pokušaje s obzirom na opasnost po život tih ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene