Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokopan peterostruki ubojica Ivan Korade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjesnom groblju u Petrovoj Gori danas je popodne bez vojnih počasti pokopan umirovljeni general Ivan Korade, počinitelj pet stravičnih ubojstava u Hrvatskome zagorju.

Na Koradeov pogreb, osim obitelji, došlo je dvjestotinjak ljudi, među kojima su bili članovi Hrvatskoga generalskog zbora, njegovi suborci i brojni novinari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatajenje srca Umro jedini svjedok pokolja Ivana Koradea Slika nije dostupna Koradeu 15 dana zatvora zbog navodnog divljanja na groblju

Tako su viđeni generali Marinko Krešić, Ljubo Česić Rojs, Ivan Bobetko, bivši zapovjednik Specijalne policije Željko Sačić, publicist i novinar Nenad Ivanković...

"Mi koji smo te poznavali, družili se s tobom i ratovali u Domovinskome ratu, pitamo - zašto, Ivane? Zašto, hrvatski generale? Što se to dogodilo da ti se slomi srce, da te obuzme tuga, da te obuzme tama. Tebe, koji si u Domovinskome ratu izrastao u istinskoga heroja, prošao najteža ratišta, doživio teško ranjavanje i prvi na Kninskoj tvrđavi razvio hrvatsku zastavu", rekao je tajnik Hrvatskoga generalskog zbora brigadir Zdravko Vladanović, izrazivši sućut obiteljima žrtava.

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora Marinko Krešić istaknuo je kako je generalima žao žrtava.

"Želimo poručiti: hrvatski su branitelji definitivno poniženi i napušteni. I da se ubuduće ne bi događale slične stvari, za branitelje se treba malo bolje pobrinuti, ne privilegijama i novcem, nego moralnom potporom," kazao je Krešić

Članovi Hrvatskog generalskog zbora nakon oproštaja od Koradea pomolili su se i nad grobovima njegovih žrtava Cilike i Gorana Hudića i Franje Kosa, pokopanih 20-ak metara od Koradea.

Bivši Koradeov odvjetnik Željko Olujić prije sprovoda rekao je okupljenim novinarima kako on ne priznaje da je general počinio samoubojstvo sve dok ne dobije sudski spis i obdukcijski nalaz, nakon čega će generalova obitelj odlučiti koje će poduzeti pravne poteze.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene