Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora skupit sve

'Hodam istim ulicama i sve mi je dosadno. S pokemonima imam razlog hodati sve dalje i dalje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ludilo oko Pokemon GO aplikacije ne prestaje. Iako službeno nije dostupna u Hrvatskoj, brojni korisnici našli su načina kako je skinuti.

Pokemoni su opet zaludili svijet i to zahvaljujući pametnim telefonima. Naime, aplikacija koja pomoću GPS-a koristi kartu stvarnog svijeta omogućuje da vidite Pokemone oko sebe. Iako nije službeno dostupna u Hrvatskoj, brojni su je skinuli i ne prestaju igrati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tijekom službenog posjeta Norveška premijerka lovila pokemone po Bratislavi Slika nije dostupna Pokemon euforija i na burzi Nintendo vredniji od Sonya! Uzmite 50€ i zaradite na dionicama Nintenda

Moraš skupit sve, slavna Pokemon fraza koje se drži i Antonio iz Zagreba. Pomoću aplikacije na pametnom telefonu skuplja ih u stvarnom svijetu. "Obožavam Pokemone od malena, kad sam gledao crtiće mislio sam si da taj svijet stvarno postoji i da ću nekad kad budem stariji loviti pokemone", priznao nam je simpatični Antonio.

Aplikacija Pokemon GO koristi vašu lokaciju te stvara mapu koja se temelji na stvarnom svijetu. Tako Pokemone možete skupljati na ulicama svoga grada. Antonio je dosad prešao oko 10 kilometara. "Hodam istim ulicama, sve je onak', dosadno. Sad s pokemonima imam razloga zašto se šećem još dalje i dalje", kaže.

I nije jedini. Facebook stranica koja okuplja fanove u Hrvatskoj svakim danom ima sve više lajkova, a administratori odgovaraju na brojne upite. "Gdje mogu uloviti pokemone, gdje mogu naći pokelopte, što se dogodi kada pokemon umre", samo su neka od pitanja koja nam je prenijela Rosana Đuga, community manager Pokemon GO Croatia.

Iako službeno nije dostupna u Hrvatskoj, brojni korisnici našli su načina kako je skinuti. Pa se tako Pokemoni skupljaju diljem zemlje. Što može dovesti i do nenadanih situacija. Tako su u Klinici za psihijatriju Vrapče otkrili da je njihova bolnica u Pokemon svijetu - vježbalište.

"Mnogo puta čuli smo da bolesnici dođu k nama na liječenje "napuniti baterije" za svakodnevni život, novo je to da nam u bolnički krug dolaze Pokemon Go treneri "napuniti levele" svojim Pokemonima", kažu iz Klinike Vrapče. Ravnatelj bolnice poručio je kako zasad nisu imali nenadane posjetitelje te da je sve shvaćeno kao šala. Našalio se i HGSS - na službenom Twitteru zamolili su turiste da ne traže Pokemone na Biokovu i Velebitu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene