Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udarni vikend na cestama

Pojačan promet: Na pojedinim prometnicama kilometarske kolone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, u priobalju, kao i na većini graničnih prijelaza, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Jedna je osoba poginula u prometnoj nesreći koja se jutros dogodila kod tunela Grič na autocesti A1. 

Kako doznajemo od Policijske uprave ličko-senjske u nesreći je stradao austrijski državljanin. Nesreća se dogodila između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Zagreba. Vozilo se jednim trakom, a kolona je u jednom trenutku bila duga oko 18 km.

Pročitajte i ovo U teškoj prometnoj nesreći u Sisku poginuo mlađi muškarac u Sisku Objavljeni detalji strašne nesreće: 18-godišnji vozač udario u ogradu i nakon prevrtanja ispao iz automobila Gužve na cestama - 1 Gužve na čvorovima Stiže udarni turistički vikend, iz HAK-a imaju savjet za sve vozače i poručuju: "Očekuje se pojačan promet od ranih jutarnjih sati"

Nesreća se dogodila i u samom tunelu Grič u smjeru mora. Kolona vozila ispred tunela Plasina bila je duga oko 7 km.

Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje.

 

Po izvješću u 16:15, na A1 Zagreb-Split-Ploče, kod naplatnih postaja Lučko i Demerje kolona je na izlazu prema Zagrebu oko 800 m. Povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i Karlovac u oba smjera, kolona vozila u pokretu između čvora Otočac i tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba između čvorova Gospić i tunela Grič u smjeru Zagreba kolona je duga oko 5 km; a kolona vozila između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika je oko 5 km.

Na A7 GP Rupa-Diračje i čvor Draga-čvor Šmrika usporen je promet između čvorova Sv. Kuzam i Šmrika u smjeru otoka Krka (vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Burlica);
kod čvora Matulji pojačan je priljev vozila u oba smjera.

 

Vrlo gust promet u smjeru otoka Krka. Kolona vozila proteže se oko 500 m u smjeru Krka.

Zbog prevrtanja vozila i istjecanja goriva na kolnik na državnoj cesti DC76 Poljice-Zagvozd vozi se jednim trakom, naizmjence, a kolone su u oba smjera oko kilometar.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka i pristaništa, uz povremeno duža čekanja na ukrcaj. Prema potrebi uvode se dodatne trajektne linije te trajekti povremeno plove izvan uobičajenog ljetnog reda plovidbe.

 

Aktualno Kako će izgledati novi Atletico? Simeone priprema velike promjene i uigrava novu formaciju Atletico Madrid 2019./2020. (Foto: Homecrowd.io) Atletico Madrid 2019./2020. (Foto: Homecrowd.io) Foto: Homecrowd.io Diego Simeone (Foto: AFP) Diego Simeone (Foto: AFP) Foto: Afp Joao Felix (Foto: AFP) Joao Felix (Foto: AFP) Foto: Afp Dani Ceballos i Marcos Llorente (Foto: AFP) Dani Ceballos i Marcos Llorente (Foto: AFP) Foto: Afp Kieran Trippier (Foto: AFP) Kieran Trippier (Foto: AFP) Foto: Afp +1 Hector Herrera (Foto: AFP Nogomet Kako će izgledati novi Atletico? Simeone priprema velike promjene i uigrava novu formaciju 1/7 >>

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene