Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nismo daleko od toga

Pogoršanje epidemiološke situacije prijeti Hrvatskoj i turizmu: "Tko god je otišao u crveno nije imao dobru sezonu"

Iako je veći dio Hrvatske po pitanju koronavirusa i dalje narančast, mnogi se pribojavaju da bi već idućeg tjedna mogli otići u crveno, zbog čega postoji strah da će posezona biti loša.

Putne torbe i dalje se vuku po splitskim ulicama, a apartmani i brodovi se pune.

"Predsezonu nismo imali, ali sezona je doista bila jako dobra i još uvijek je jako dobra. Dobre su najave za posezonu i deveti mjesec i čak se deseti počeo puniti", rekla je Barbara Marković iz Hrvatske udruge iznajmljivača.

Traže se restorani i plaže, ali i mjesta za testiranje. Iako broj zaraženih u Hrvatskoj raste, broj turista još uvijek je povoljan. Pod kojim uvjetima se može ući u Hrvatsku određuje i epidemiološka slika. Na posljednjoj koronakarti većina Hrvatska je bila narančasta i vrlo je blizu crvenog.

"Ako budemo proglašeni crvenim, neće biti ugodno pogotovo jer je neizvjesno kako ćemo se postavljati prema gostima. Ovo nešto gostiju što trenutno govori o ulasku u crvenu zonu govore da će se, ukoliko su cijepljeni, moći bez problema vraćati u svoje domove", rekla je Marković.

Jelena Tabak iz Nacionalne udruge ugostitelja kaže da se nadaju da će kolovoz do kraja biti dobar i da će jesen biti aktivna.

"Sad je vrijeme da kontinent počne raditi onako kako je radila obala. Taj semafor koji ide prema crvenoj boji nam nikako nije dobar", rekla je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna surađuju s amerikancima Talibanima žao što Afganistanci bježe iz zemlje: "Strah i histerija su neutemeljeni..."

Pročitajte i ovo Crna Gora, policija (Ilustacija: AFP) protiv ustoličenja poglavara spc-a Oko 10.000 ljudi prosvjeduje u Crnoj Gori: "Ne dozvoljamo taj okupatorski čin..."

Tu boju ne bi ni htjela vidjeti ni ministrica turizma Nikolina Brnjac.

"Najvažnije je da ne dolazimo u crvenu. Vidjeli smo da su i drugi koji su bili u crvenom nisu imali sezonu koju su očekivali", rekla je ministrica.

U onim morskim županijama, gdje je najmanja procijepljenost, sada i raste broj zaraženih.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene