Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRIPUT VIŠE NEGO PROŠLIH GODINA

Zagrepčani će platiti milijune kuna za nove ploče s imenima ulica i trgova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je netko očekivao da je troškovima mijenjanja ploča i osobnih dokumenata kraj, Grad Zagreb upravo je raspisao novi natječaj za kupnju i ugradnju ploča za označavanje imena ulica i trgova.

To je još 10 milijuna kuna za uvođenje reda među nazive i ujednačavanje boja i oblika ploča.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

S Trga Republike Hrvatske, nekima je sad uznemirujuće gledati i u Masarykovu ploču, a nekima u ljude ispod Masarykove ploče koji kopaju po otpadu.

"Moram, nemam drugog izbora", kaže nam Zagrepčanin kojeg smo zatekli upravo u tome.

Građanima koje smo pitali za micanje Masarykove ploče, to nema nikakvog smisla, kažu. Ploča je postala nepodobna, jer je navodno bio čehoslovački velikosrbin.

Grad Zagreb zato uvodi čistku i u determinaciju i u izgled ploča, novim natječajem za terminaciju zastarjelih ploča, ili revitalizaciju otpadnutih i otuđenih.

Zagrepčani će to platiti 10 milijuna kuna.

"Troškovnikom, koji je sastavni dio dokumentacije o nabavi, predviđeno je da se na području Grada Zagreba postavi cca 16.000 ploča s nazivima ulica i trgova. Istodobno je predviđeno da će se demontirati oko 4500 ploča koje nisu izgledom usklađene s Pravilnikom o izgledu i veličini ploča", stoji u priopćenju gradskog Ureda za katastar.

Prošlih godina godine plaćali su Zagrepčani do 3,5 milijuna kuna, ali tada pitanje ploča nije bilo tako aktualno i u Zagrebu. Tada je bilo aktualno samo na nacionalno trusnim područjima.

Kako su Zagrepčani reagirali na naše upite ima li još pokoja "uznemirujuća" ploča u gradu, pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene