Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Laureati HND-a

Pogledajte nagrađene radove Ivane Petrović, Zorana Marinovića i Marina Grgureva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivana Petrović, urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV, Marino Grgurev, snimatelj Nove TV, te poznati reporter Zoran Marinović dobili su godišnje nagrade Hrvatskog novinarskog društva u kategoriji televizijskog novinarstva te snimateljskog priloga.

Ivana Petrović nagrađena je za izvještavanje iz Haaga tijekom presude "BiH šestorki" dok su za najbolji snimateljski prilog na televiziji nagradu HND-a Željko Kaić dobili Zoran Marinović i Marino Grgurev za snimateljski prilog "Mosul, prva crta bojišnice", prikazan na Novoj TV.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Petrović najvažnji događaji Pregled tjedna Ivane Petrović: "Pred izbore smo uvedeni na sam rub ustavne krize" Ivana Petrović - 5 Nokaut s Pantovčaka Analiza Ivane Petrović: "Milanović je ovo dugo pripremao, a trebao je objaviti datum i zašutjeti. Čeka nas izrazito prljava kampanja"

Kako stoji u obrazloženju HND-a, Ivana Petrović nagradu za televizijsko novinarstvo dobila je jer je u potresnom danu, u kojem se uživo svjedočilo samoubojstvu generala Slobodana Praljka, svaka dodana informacija bila itekako presudna. A upravo je to učinila Ivana Petrović svojim izvještavanjem iz Haaga.

Kad je riječ o nagradi za Marina Grgureva i Zorana Marinovića, u obrazloženju se navodi da je "ovaj dvojac odabran jer je izvan svake kategorije unutar ponuđenih prijedloga. Otići na prvu crtu bojišnice, uspjeti ući u Mosul te snimiti trenutak privođenja zloglasnog šefa zatvora koji je izvučen iz tunela ispod grada svjetska je ekskluziva. Izbjeći metak džihadista, snimiti potresna svjedočanstva ugrožavajući vlastite živote svakako je vrijedno nagrade.

Kako je Ivana Petrović izvještavala iz Haaga, pročitajte ovdje, dok nagrađeni prilog Marina Grgureva i Zorana Marinovića pogledajte ovdje.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene