Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo je iznenađenja

Pogledajte kako je svaki od 151 zastupnika glasao o ministru Mariću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici do kraja su ostali podijeljeni oko opoziva ministra financija Zdravka Marića. Rezultat je bio 75 zastupnika za opoziv i isto toliko protiv. Nezavisni Željko Glasnović napustio je sabornicu u vrijeme glasovanja.

Oporba koja je pokrenula opoziv ministra Zdravka Marića nije uspjela pridobiti 76 zastupnika na svoju stranu potrebnih za izglasavanje nepovjerenja. Rezultat je na kraju bio 75 za opoziv i 75 protiv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samouvjeren i danas Plenković znakovito odgovorio Esih o prijevremenim izborima Slika nije dostupna SJEDNICA SABORA Grmoja: "Od 2007. godine porezni nadzor nikada nije ušao u Agrokor, a Marić je to znao!"

Situacija je bila napeta već danima i znalo se da će odluka pasti u foto finišu. Na glasovanju, na kojem su se zastupnici izjašnjavali pojedinačno, bilo je iznenađenja. Jedno je priredio Tomislav Saucha koji je nedavno izašao iz SDP-a pritisnut "Aferom dnevnice". On je, suprotno nadanjima SDP-ovaca, glasao protiv opoziva Marića. 

S druge strane, Bruna Esih, nezavisna zastupnica s liste HDZ-a koja je najavila da neće dati podršku većini premijera Andreja Plenkovića, ipak je glasala protiv opoziva ministra Marića.

Nezavisni Željko Glasnović napustio je sabornicu kada je prozvano njegovo ime i mahnuo uz pozdrav: "Doviđenja!"

Kako su se o Mariću pojedinačno izjašnjavali zastupnici pogledajte u videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene