Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SABORSKI AKTUALAC

"Što ste tajno petljali na sastanku s Orbanom?" Pogledajte kako je Plenković na ovo odbrusio Bernardiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor aktualnim je prijepodnevom počeo novu sjednicu, nakon stanke od mjesec dana.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je, na saborskom "aktualcu", premijera Andreja Plenkovića pitao što je "tajno petljao na sastanku s Orbanom", je li dogovarao da Mađari u potpunosti preuzmu Inu te da ona ode iz Hrvatske, je li dogovorio zatvaranje sisačke Rafineriju te je li predmet razgovora bio i Hernadi, no Plenković mu je tek kratko uzvratio: "Poštovani zastupniče Bernardiću, odgovor je –četiri ne!"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

"Nakon najnovijih informacija da će izmjenama zakona Ina u potpunosti pripasti Mađarima podsjećam Vas da ste prije dvije godine obećali vratiti Inu u hrvatske ruke, no danas je više nego jasno da ste lagali. Isto kao što su lagali i župan Žinić i ministar Marić kada su za potrebu predizborne kampanje 2016. tvrdili da nikada neće dopustiti zatvaranje sisačke rafinerije, a onaj koji to dopusti više nema što tražiti u hrvatskoj politici, a koliko vidim Vi ste još uvijek u njoj", prozivao je Bernardić Plenkovića.

Optužio ga je i jer je, kako tvrdi, spreman izdati vitalne hrvatske interese. "Što ste to tajno petljali na sastanku s Orbanom? Jeste li dogovarali da Mađari u potpunosti preuzmu Inu? Jeste li dogovorili zatvaranje sisačke Rafineriju, jeste li dogovorili da kada Mađari u potpunosti preuzmu Inu ona ode iz Hrvatske te je li predmet razgovora bio i Hernardi koji je optužen za davanje mita bivšem predsjedniku HDZ-a i HDZ-ove vlade Ivi Sanaderu upravo zbog preuzimanja Ine?" raščlanio je Bernardić svoje pitanje o Ini na četiri pitanja.

Prozvani premijer tek mu je kratko uzvratio: "Poštovani zastupniče Bernardiću, odgovor je četiri ne!"

Bernardić se potom obrušio na premijera poručivši mu kako će on i njegova vlada ostati upamćeni kao oni koji su tjerali radnike na cestu iz Uljanika, 3. maja, sisačke rafinerije. (D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene