Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li rješenja?

VIDEO Pogledajte kako izgleda Selska: Sanacija trajala cijeli dan, moguća su i nova puknuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon prvog, dogodilo se i drugo puknuće vodovodne cijevi u Zagrebu. Dodatna šteta je nastala, poplavljeni su stanovi i podrumi, a sanacija je trajala cijeli dan. Stručnjaci kažu da se može očekivati još dodatnih puknuća.

Stanovnike zagrebačkog kvarta Trešnjevka u nedjelju ujutro probudila je poplava zbog puknuća vodovodne cijevi u Selskoj cesti. Nakon što je oko osam sati zaustavljen dotok vode, počela je sanacija.

Poplavili su podrumi i sutereni, a vatrogasci su imali pune ruke posla. Na mjestu puknuća u asfaltu je nastala velika rupa, a građanima nije bilo svejedno.

U utorak, tek dva dana kasnije dogodilo se novo puknuće u istoj ulici, nekoliko stotina metara dalje. Nije se uspjela zbrojiti ni prethodno nastala šteta, a već je nastala nova. Oko 4:47 u Zagrebu, na raskrižju Selske i Baštijanove na Trešnjevci, došlo je do puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima.

Na mjesto događaja odmah je došao i gradonačelnik Tomislav Tomašević. "Od šezdesetih se u neke stvari nije ulagalo, nije se ulagalo u infrastrukturu", rekao je.

Pročitajte i ovo Krunoslav Šmit, profesor na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu problem za problemom Što je razlog pucanja cijevi u Zagrebu? "Stiče se dojam da smo se jako puno bavili onim što je važno za pojedinca i to je možda jedan od razloga zašto se događaju ovakva iznenađenja"

Pročitajte i ovo Pukla cijev u Selskoj - 7 ZAGREB PLIVA U PROBLEMIMA Cijevi su iz doba Marije Terezije i Franje Josipa, pa nije čudno da se ovo događa: ''Oni samo krpaju, ovo je katastrofa''

Poplavilo je nekoliko podruma, prvi kat jedne zgrade u kojoj je smješteno nekoliko obrazovnih institucija.

Glavni potanje koje se postavlja cijeli dan jest - hoće li biti novih puknuća? Docent s građevinskog fakulteta u Zagrebu, Ivan Halkijević otkrio je za Dnevnik Nove TV da se "sigurno može očekivati javljanje novih, pa i nekoliko stotina, puknuća na cjevovodnoj mreži".

Promet će biti zaustavljen do kraja tjedna te se sanira područje zahvaćeno poplavom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene