Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"IMATE GLASNOGOVORNICU"

Pogledajte kako Bandić bježi od kamera zbog preimenovanja Titova trga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne prestaju reakcije na prijedlog Milana Bandića da Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske, dok sam gradonačelnik izbjegava odgovoriti na pitanje zbog čega je odlučio predložiti promjenu imena.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odustao je od vlastitog inzistiranja da odluku o imenu Trga maršala Tita trebaju donijeti građani na referendumu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimaju ga "pravi heroji" Bandić: "Očekujem da Vlada ukloni sve ploče s oznakama totalitarnih režima" Slika nije dostupna Završena maratonska sjednica Izglasana promjena imena: "Ovim je Trg maršala Tita otišao u povijest"

U utorak, dan nakon što je izjavio da će predložiti preimenovanje u Trg Republike Hrvatske, izbjegavao je naša pitanja na tu temu i nije objasnio je li se predomislio zbog potrebnih ruku za sastavljanje većine u Gradskoj skupštini.

"Molim vas, hvala vam lijepa. Imate glasnogovornicu, imate izjavu jučer, dopustite", branio se Bandić od pitanja o razlozima za prijedlog o preimenovanju trga.

Damir Krstičević, ministar obrane, pozdravio je preimenovanje. "Trg Republike Hrvatske za mene, to je naša Hrvatska, je dobar naziv", rekao je Krstičević.

Rada Borić, zastupnica u Gradskoj skupštini, žestoko se protivi preimenovanju. "Rekla bih da smo otvorili vrata izjednačavanju Nezavisne Države Hrvatske s onim što je Hrvatska trebala biti, a to je antifašistička i suvremena Hrvatska", kaže Borić.

Žestoke reakcije zbog promjene imena Trga maršala Tita stižu od gradskih zastupnika u Skupštini, ali i iz Sabora. Zbog popuštanja, i iz SDP-a su prozvali Milana Bandića. Njegov obrat, ali i potporu HDZ-a u toj odluci, komentirao je i Milorad Pupovac. Premijeru Plenkoviću, potporu na nacionalnoj razini, čini se, neće uskratiti.

"Očekivati da Pupovac bude 6. lička u novim okolnostima je poprilično neozbiljna stvar", kazao je Pupovac.

Hasanbegović je kazao kako očekuje  početak pregovora, ali da se oni ne mogu dovršiti preko noći.

"Očekujem početak pregovora, konstituiranje je u četvrtak, no čini mi se da to nije realno s obzirom da se ozbiljni pregovori koji neće biti politikanstvo ne mogu dovršiti za dva dana", kazao je Hasanbegović.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene