Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon potresa otvorilo se tlo

Pogledajte fotografije rupa u Mečenčanima snimljene iz zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Mečenčani između Hrvatske Kostajnice i Petrinje nakon razornog potresa počele su se otvarati rupe u zemlji. Stanovnici strahuju da doslovno ne izgube tlo pod nogama.

Više desetaka rupa u zemlji otvorilo se u naselju Mečenčani. Fotografije snimljene iz zraka pokazuju koliko su velike i jezivo blizu kućama.

Zemlja se odranja i rupe se konstantno proširuju, a stanovnici strahuju pri svakom podrhtavanju tla. "Povratak u kuću trenutno je nemoguća misija", rekao je prije tjedan dana za Dnevnik Nove TV Neven Tomašević iz Mečenčana koji u svom dvorištu ima veliku rupu.

 

Pročitajte i ovo Neven Tomašević, stanovnik Mečenčana stručnjaci na terenu Stanovnici Mečenčana u strahu zbog sve većih rupa: "Povratak u kuću trenutno je nemoguća misija"

Kako nastaju rupe

"Stjenska masa se već pod utjecajem podzemnih voda topi i formiraju se različite šupljine i dolazi do propadanja materijala u dublje slojeve, a potres je sve to ubrzao", opisao je Mario Bačić, geotehničar Građevinskog fakulteta.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić razgovarao je sa Stjepanom Cvitkušićem - 3 Otvara se zemlja u Mečenčanima Posljedice potresa im trenutno nisu najveća briga: "Ogromna rupa se samo proširuje, nitko nas nije izvijestio kako i šta"

Na terenu su bili i stručnjaci iz Geološkog instituta iz Zagreba, a stručne službe mole građane da se ne približavaju rupama i da ne prilaze kako bi slikali selfije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene