Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osjetilo ga 6 milijuna ljudi

Pogledajte dramatične prizore iz Petrinje, Siska i Zagreba nakon razornog potresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon snažnog potresa od 6,3 po Richteru koji je najviše pogodio Sisačko-moslavačku županiju, ponovno snažno zatresao Zagreb, a osjetio se čak i u Beogradu, Beču i Bratislavi, zbrajaju se ljudske žrtve i šteta.

U Petrinji je nastradala djevojčica, a iz zatrpanog automobila su spašeni otac i dijete. Potraga za ljudima u ruševinama grada još traje i iz pogođenih mjesta stižu dramatične fotografije i snimke. Na ruševinama u Petrinji ostavljene su svijeće. 

 

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković posjetili su Petrinju te obećali obnovu. Milanović je istaknuo da će trebati puno novca, no europski političari također obećavaju pomoć.

 

"Nakon još jednog razornog potresa u Hrvatskoj, drugog u dva dana, opet sam razgovarala sa premijerom Andrejom Plenkovićem. Spremni smo pomoći. Rekla sam Janezu Lenarčiću da bude spreman otići u Hrvatsku čim to situacija dopusti. Zajedno smo s Hrvatskom", napisala je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Osim nje, uz Hrvatsku su, kažu i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, slovenski predsjednik Borut Pahor. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija spremna pružiti svaku vrstu pomoći Hrvatskoj poslije potresa u Petrinji.

Pročitajte i ovo Potres u Zagrebu NIZ POTRESA, NAJJAČI 4,9 Besana noć za stanovnike Siska i Petrinje počela serijom novih potresa: "Ljudi su u stanju šoka, u strahu su i ne znaju kako se ponašati"

Pročitajte i ovo Policajac provjerava e-propusnicu vozaču ZBOG POTRESA Premijer Plenković: ''Ukidaju se propusnice na razini cijele Hrvatske''

"Nadam se da je prošlo uz minimalne žrtve i pružit ćemo svaku pomoć. Želim im da se oporave i brzo obnove sve objekte", rekao je Vučić tijekom posjeta Zaječaru, gdje je doznao vijest o potresu u Petrinji, Sisku i okolici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene