Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25-godišnjak iz Virovitice

Smrskani dijelovi vozila pokazuju razmjere tragedije u kojoj je život izgubio mladi vojni policajac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni policajac (25) je izišao iz vozila između Jaske i Desinca kad ga je udario civilni kamion. Prema neslužbenim informacijama, stali su jer se pojavio kvar na oklopnjaku.

Na autocesti A1 između Jaske i Desinca poginuo je vojni policajac koji je bio u pratnji Patria oklopnjaka. Vojnik je izišao iz vozila između Jaske i Desinca kad ga je udario civilni kamion, doznaje DNEVNIK.hr.

Prema neslužbenim informacijama, stali su jer je došlo do kvara na oklopnjaku.

Ministarstvo obrane potvrdilo je da je vojnik poginuo u nesreći. "Pripadnik Pukovnije vojne policije smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 11. rujna 2019. oko 15 sati na autocesti između Jastrebarskog i Desinca.

Preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio uslijed udara civilnog kamiona na zaustavnom traku. Nesreća se dogodila prilikom obavljanja službene zadaće praćenja kolone borbenih oklopnih vozila Hrvatske kopnene vojske.

Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog nesretnog događaja i izražava sućut obitelji", priopćili su.

''Smrtno stradali pripadnik Hrvatske vojske, pozornik Josip Perić rođen je 1994. godine u Virovitici. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama'', stoji u priopćenju MORH-a.

Policija je potvrdila da je oko 14:20 na autocesti A1 kod 27. kilometra u smjeru Zagreba došlo do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Očevid je završen, a okolnosti uzroka ove nesreće još se utvrđuju.

Ministar i general izrazili sućut obitelji

Sućut obitelji stradalog pripadnika Vojne policije izrazili su ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog Stožera Oružanih snaga general zbog Mirko Šundov

''U ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam vam iskrenu sućut zbog tragičnog odlaska Vašeg sina i brata. S dubokom boli primio sam ovu žalosnu vijest koja je pogodila cijelu obitelj Hrvatske vojske. Suosjećamo s Vama u ovim teškim trenutcima koji sve nas ostavljaju bez riječi'', napisao je u sućuti ministar obrane. ''Napustio nas je časno obnašajući svoju dužnost kao uzoran vojnik i pravi profesionalac'', kazao je Krstičević.

''U ovom trenutku Vaše neizmjerne boli teško je naći riječi utjehe, no znajte da niste sami. Naše misli i molitve su s Vama i Vašom obitelji'', izrazio je sućut i general Šundov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene