Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ante Lušić

Poduzetnik koji uskoro mora iseliti sa Smokvice otkrio kako izgledaju Todorićeve vile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnik Ante Lušić kaže kako je otok Smokvicu legalno i bez naknade dobio od Ministarstva obrane.

Ante Lušić, zagrebački poduzetnik rogozničkih korijena koji je 1995. godine dobio od države na upravljanje otok Smokvica Vela, u intervjuu za portal Sibenik.in kaze kako je otok dobio legalno legalno i bez naknade dobio kako bi narednih 30 godina razvijao elitni turizam.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Lušić je, naime, svoju tvrtku Grafoplast koja je imala pravo korištenja otoka 2006. prodao Ivici Todoriću koji je tamo sagradio ljetnikovac te pomoćne objekte. Otok je nakon izbijanja krize u Agrokoru Vela formalno vraćen Lušiću koji najavljuje da će se za kontrolu nad Smokvicom boriti svim pravnim sredstvima. Sud u Šibeniku nedavno je  potvrdio kako će se nad otokom provesti ovrha koja je određena za 27. rujna 2017. godine.

"Investirao sam milijune"

"Sada se smatram oštećenim. Otkako sam 1995. godine ušao u taj poslovni poduhvat, investirao sam na otoku milijune, uz stalni strah od deložacije i maćehinski odnos države koja nije ni pokušala sa mnom pregovarati oko rješavanja problema nego su 20 godina odugovlačili. Tijekom godina, u više navrata bilo je pokušaja da mi se otok oduzme, no tu ne mislim na državu nego na pojedince i lobije koji su političkim utjecajem nastojali ukloniti mene kako bi otokom mogli upravljati oni ili njihovi pouzdanici", kaže Lušić.

Da je pravne države, problem je odavno mogao biti riješen na ovaj ili onaj način, ali očito to se dva desetljeća nije događalo, dodaje vlasnik poduzeća Grafoplast koje je od kraja rata upravljalo otočićem.

U otočnoj vili izgrađenoj u Todorićevo vrijeme, s čije terase puca pogled na privatnu plažu i glavno pristanište na otoku, na katu se nalaze luksuzno opremljene sobe s kupaonicama i popratnim prostorijama, a dolje je golema blagavaonica s restoranskom kuhinjom u kojoj je najmodernija oprema. Iza je vinski podrum ukopan u kamenu, doduše bez vina koja je Todorić ponio sa sobom kad je raskinuo ugovor s Lušićem, ali ostalo je na stotine boca vode Jana i par frižidera s logom Jamnice.

Osoblje na usluzi 24 sata dnevno

U blizini vile nalaze se prostorije namijenjene boravku osoblja koje je 24 sata bilo na usluzi bogatim gostima, a ti mini apartmani otprilike su klase tri zvjezdice i nalikuju na apartmane kakve Dalmatinci iznajmljuju turistima.

U svemu tome, gosti su mogli uživati uz potpunu diskreciju i mir jer nikome nije padalo na pamet približavati se otoku koji je tijekom 11 godina kad je njime upravljao Ivica Todorić Smokvicom bio zabranjena zona za smrtnike.

Cijeli članak pročitajte na portalu Sibenik.in

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene