Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u centru grada

Pod istragom serviser dizala koje je prignječilo dječaka, susjedi otkrili stravične detalje: ''Muški glas je vikao - 'Tu smo, izdrži"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak kojeg je u nedjelju u zgradi u Zagrebu prignječilo dizalo oporavlja se u KBC-u Rebro. U stabilnom je stanju, ali je teško ozlijeđen. Policija istražuje okolnosti koje su dovele do tragedije.

Teško ozlijeđeni dječak kojega je u nedjelju u zgradi u Zagrebu prignječilo dizalo oporavlja se u KBC-u Rebro. Smješten je na intenzivnom odjelu i priključen na respirator, a magnetska je rezonanca pokazala da nema teže ozljede glave, no ima težu povredu pluća i jetre, doznaje Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Zagrebačka policija još istražuje okolnosti tragedije, a istražuje se i odgovornost servisera koji je dizalo posljednji put provjerio dva dana prije nesreće.

Serviser pregledao dizalo dva dana prije nesreće

''O nesreći nemam nikakvih saznanja. Mogu samo reći da je dizalo obnovljeno prije dvije godine, redovito se obavljaju mjesečni kontrolni servisi, a posljednji je bio 4. prosinca'', rekla je predstavnica suvlasnika zgrade u kojoj se dogodila nesreća.

Dječak se prije nesreće igrao na stubištu na četvrtom katu i u jednom trenutku pozvao dizalo. Otvorio je vrata, ušao i pritisnuo dugme za dolje, a gornja strana dizala, koje se kretalo, zahvatila su ga i počela vući kada je, navodno, pokušao otvoriti vrata dizala, doznaje Jutarnji. Vatrogasci su ga spasili u svega tri minute.

''Tu smo, izdrži''

''U stubištu se čula vriska, puno glasova i dozivanje upomoć. Muški je glas, ne znam je li to bio dječakov tata ili susjed, vikao: 'Tu smo, izdrži, sad ćemo te izvući'. I dječji ženski glas je neutješno plakao. Mislim da dječak nikoga više nije čuo. Zamislite samo koliku je bol trpio'', ispričala je za Jutarnji jedna susjeda. Druga je sustanarka ispričala da su vatrogascima i jednom policajcu koji je bio uz dječaka klecala koljena.

Iz Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva kažu da je riječ o dizalu starom 90 godina, da je zadnji redoviti mjesečni servis bio u studenom, kao i da je redoviti godišnji pregled obavljen krajem kolovoza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene