Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''nisam kriv''

Tužiteljica na suđenju Bandiću u aferi Agram: ''Meni ne bi bilo smiješno''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zagrebačkom županijskom sudu počinje suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i i njegovim suoptuženicima u aferi Agram.

Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinovć, Bandić i suoptuženici nešto prije devet sati stigli su na sud.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Agram "Pa ne gleda se u svaki kamion, dođe drugi i to zatrpa. U čemu je problem?": Na suđenju za pogodovanje Pripuzu preslušane tajne snimke Milana Bandića Slika nije dostupna ''Netko uvijek propjeva'' Preslušavanjem snimki nastavljeno suđenje u aferi Agram: "Imamo li neku praznu kompostanu da to istovarimo, a da to nitko ne zna?"

Suđenje je počelo čitanjem optužnice.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te ''poslovnih partnera'' gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti ''teške'' više od 25 milijuna kuna, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

No sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane i odgađane. Veći je dio optužnice potvrđen, a dio je vraćen na doradu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao i njegovi suoptuženici, rekli su prvog dana suđenja u slučaju Agram da se ne osjećaju krivima ni za jednu točku pročitane Uskokove optužnice.

"Ne smatram se krivim", rekao je Bandić na zagrebačkom Županijskom sudu.

Tužiteljica: ''Meni ne bi bilo smiješno''

U optuženičkoj piramidi nakon Bandića sjede bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, Ivan Markušić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

Optužnicom su bili obuhvaćeni i gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić te bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig, koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.

I dok Uskokovi tužitelji tvrde da će tijekom suđenja dokazati navode iz optužnice, obrana od početka odbacuje sve što se optuženima stavlja na teret.

No Bandićev odvjetnik Čedo Prodanović na početku suđenja nije iznio svoj uvodni govor rekavši da će to učiniti nakon izvođenja dokaza koje je predložio Uskok.

Tijekom jednosatnog čitanja optužnice sutkinja Rahela Valentić optužene je upozorila da budu mirni u sudnici riječima: "Meni ne bi bilo smiješno da mi čitaju ovakvu optužnicu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene