Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRVA FAZA OBNOVE

Pripremite se: Iz Grada objavili kad počinje sanacija jednog od najvažnijih mostova u Zagrebu i kakva će biti regulacija prometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most slobode, jedna od glavnih cestovnih poveznica Novog Zagreba s ostatkom grada, nije bio saniran čak 60 godina. Obnova, vrijedna ukupno 61 milijun kuna, odvijat će se u fazama.

Prva faza, kako je danas objavio Gradski ured za mjesnu samoupravu, počet će u subotu 16. ožujka i trajat će pet mjeseci, do 16. kolovoza. Prilikom izvođenja radova zauzet će se dio kolnika, a promet će se odvijati po privremenoj regulaciji po preostalom slobodnom dijelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna važna obavijest Vozači, oprez! Jedan od najprometnijih mostova u Zagrebu bit će zatvoren: "Moguće su poteškoće" Slika nije dostupna RADOVI U METROPOLI Za nekoliko sati Most slobode bit će zatvoren za sav promet: Promet će ići obilaznim pravcima

Kretanje pješaka i biciklista u zoni radova neće biti moguće. Prva faza obnove uključuje izradu novih pješačkih staza, sanaciju pješačke ograde i šest korozijom oštećenih mjesta na čeličnim lukovima.

Most slobode pušten je u promet 1959. godine i dosad nije bio saniran. U njega je ugrađeno 1600 tona čelika, a pojedini dijelovi mosta napravljeni su od – bračkog kamena.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene