Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suparništvo HDZ-a i Mosta

Počinje neizvjesna bitka na lokalnim izborima: Hoće li ugroziti funkcioniranje vlasti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ i MOST ne skrivaju kako će na terenu biti žestoki suparnici, ali tvrde da to neće ugroziti funkcioniranje vlasti.

Apsolutno to neće biti moguće. Zemlja će biti u blokadi, ponajprije Vlada. HDZ-ovi ministri hvalit će se svojim projektima, hodat će sa svojim dužnosnicima na terenu. Most sa svojim kandidatima na terenu. Niti jedna nepopularna mjera se neće donositi. Bit će žestoke retorike na terenu. Ostaje samo pitanje hoće li se ta žestoka retorika prenijeti na nacionalni nivo i nakon izbora praktički imat ćemo nepovjerenje u Banskim dvorima između ministara.

Dalmacija

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

HDZ i Most će se sukobiti uglavnom u Dalmacji. U dubrovačko-neretvanskoj županiji Nikola Dobroslavić, HDZ-ov župan želi treći mandat, ali mu se suprotstavlja Nikola Grmoja. U Metkoviću Katarina Ujdur želi osvojiti gradonačelnički mandat, HDZ također, ali preko Dalibora Milana. No, sve im ondje može pomutiti Stipe Gabrić Jambo.

Vrgorac

U Vrgorcu su dva puta izlazili na izbore. Mostov Ante Pranić ovog puta želi četverogodišnji gradonačelnički mandat . Suprotstavit će mu se HDZ-ova kandidatkinja Katarina Andačić.

Omiš

U Omišu Ivan Kovačić, potpredsjednik Vlade ostavio je Ivu Tomaševića koji treba četiri godine i dalje vladati Omišom. Ali, HDZ se ne predaje. Oni žele preko Jure Stabana Šabića preuzeti upravljanje Omišem kojim su vladali 20 godina.

Zlatko Ževrnja iz HDZ-a vladao je splitsko dalmatinskom županijom četiri godine. No, suprotstavlja mu se Mostovac Mir Bulj.

Bit će tu velika gužva i puno teških riječi između Mosta i HDZ-a.

Split

Sadašnji gradonačelnik Splita Ivo Baldasar nada se da će ući u drugi krug. Teško, zato što je tu i HDZ-ovac Andro Krstulović Opara koji već mjesecima provodi kampanju. Pametno je kandidiralo Marijanu Puljak. Željko Kerum nakon apstinencije želi opet voditi grad podno Marjana, a Most je kandidirao Roberta Pauletića. SDP i HNS kandidirali su Aidu Batarelo. I oni se također nadaju drugom krugu. Tu se teško može predvidjeti tko će u drugi krug i vrlo vjerojatno će u drugom krugu to biti izbori protiv, a ne izbori za.

Zadar

Zadrom od 1990. vlada HDZ koji za ove izbore istaknuo kandidata Branka Đukića, a SDP Sabinu Glasovac. Glasovi će se tu do zadnjeg glasa zbrajati.

Gospić

U Gospiću vrlo zanimljiva situacija. Kandidat HDZ-a je Petar Krmpotić, a suprotstavit će mu se nezavisni kandidat Karlo Starčević.

Slavonija

Na istoku Hrvatske, velika borba desnice. Vladimir Šišljagić bio je prvo HDSSB-ov župan. Sada je nezavisan. HDZ mu se suprotstavlja s Ivanom Anušićem. HDSSB još traži kandidata,a li nije isključeno da daju potporu HDZ-ovom kandidatu.

Osijek

U bitci za Osijek sudjelovat će nezavisni kandidat Ivica Vrkić kojeg podupire ljevica, HDZ-ova kandidatkinja Ivana Šojat, HDSSB-ovac Dragan Vulin i Mostovac Miroslav Šimić. Tu će također biti gusta utrka i vrlo vjerojatno drugi krug.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene