Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla promjena vremena

Pada snijeg: Na autocestama zabilježeno više prometnih nesreća, promet usporen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako je bilo i najavljivano, tijekom četvrtka vrijeme se promijenilo - kiša se u nekim dijelovima Hrvatske pretvorila u snijeg. Snježni pokrivač uhvatio se na cestama u okolici Rijeke te usporava promet na autocesti Rijeka - Zagreb.

Snijeg otežava vožnju u Lici, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme, objavio je HAK.

Pročitajte i ovo Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu" Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara

Što se tiče najavljivanog zahladnjenja, maksimalna dnevna temperatura zraka na kopnu kreće se danas od 5 do 10, na Jadranu od 9 do 14 stupnjeva. Poslijepodne i osobito navečer očekuje se osjetno zahlađenje.

U temperaturnim minusima bit ćemo u petak i subotu, kad će jutra bilježiti i po nekoliko supnjeva ispod ništice, dok će dnevne temperature biti tek nekoliko stupnjeva iznad ništice. Dobra je vijest da će nakon nestabilnog vremena u četvrtak, u petak i subotu vrijeme biti stabilnije i bez oborina.

Zbog više prometnih nezgoda na autocesti A1 između čvorova Pirovac i Benkovac vozi se usporeno, suženim kolnikom, a zbog prometne nezgode na autocesti A1 između čvora Skradin i odmorišta Nadin u smjeru Zagreba vozi se usporeno uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene