Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdanski duh na ulicama

VELIKA GALERIJA Počinje doba radosti: Pogledajte kako se diljem Hrvatske obilježio početak Adventa

Cijeloga dana mnogi se pripremaju za nadolazeće blagdansko vrijeme. Ukrašavaju se adventski vijenci, a blagdanski duh prelio se na ulice. Građani kažu - pred nama je najljepše doba godine. Vrijeme ispunjeno mirom i veseljem u krugu obitelji.

Diljem Hrvatske počinje čarolija Adventa - vrijeme koje nam treba proći u ozračju zajedništva, druženja, kuhanog vina i sitnica koje život čine ljepšim - a sve ih možemo staviti u kategoriju ljudske dobrote i plemenitosti.

Na rječkom Korzu građani želje upakiraju u kuglice pa ih objese na bor, a želja ima napretek. "Kratko i jasno, mir i sreća u ovo blagdansko doba svima", rekla je Martina iz Rijeke.

Duh blagdana prelio se na ulice i trgove diljem zemlje, ali i obuzeo srca građana. A blagdani su ljepši i uz dekoracije koje blješte. No ove su godine u trendu prirodni aranžmani, otkrila je cvjećarka reporterki Sanji Jurišić.

U nedjelju se pali prva adventska svijeća. Zagreb i Rijeka svoju su već zapalili. Adventski sajmovi diljem zemlje s manje kućica, ali u Zadru, primjerice, jača je gastro ponuda. Hit je patka s mlincima u sendviču! 

Novinari Matea Ćorić i Mario Jurič posebno su sretni zbog svojih zadataka! Njihov ured bile su adventske lokacije - oko njih lampice, adventske svijeće i nasmijani ljudi.

Ove je godine u Zagrebu manje kućica - nema ni klizališta na Tomislavcu, ali sreće ne nedostaje! Dobra vijest je da COVID potvrde nisu obavezne, a preporuka je da se poštuju sve epidemiološke mjere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Božićna čarolija Paljenje adventskih svijeća uz dobre želje: "Zdravlje, veselje i malo ljepša vremena"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispričao se? Samoborska gradonačelnica podijelila fotografiju koja je sve zgrozila: ''Ovo je mladež koja jedino što zna je uništavati tuđe''

Paljenjem lampica na Zrinjevcu, dobro poznatoj lokaciji, upalio se i božićni duh. "Neki kažu da je to najljepši dio godine - vrijeme ljubavi i nade, a ona je u vrijeme korone i potresa zaista potrebna", istaknula je Ćorić. Ovogodišnji moto je - nezaboravne uspomene.

U Splitu je pak kiša cijeli dan kvarila planove. Nije bilo svećane ceremonija, ali to klizačima nije ništa značilo. Nekoliko kućica počelo je s radom, ali većina će svoja vrata otvoriti tek za nekoliko dana. "Očekuju nas brojna događanja", rekao je Jurić. Na jednoj od dvije nove lokacije potrebna je i COVID potvrda

Svi koji mogu pozivaju se da obiđu advente i uživaju u brojnim ponudama. A punog želuca, i punog srca lakše je podnijeti i zimu i koronu. I uživati u božićnoj čaroliji.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene