Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKO PIJEŠ, NE VOZI

POČELO OBILJEŽAVANJE MARTINJA Policija najavila pojačane kontrole vozača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Posebnu pozornost ćemo tijekom ove akcije pridati vožnji pod utjecajem alkohola. Ako zateknemo vozača pod utjecajem alkohola, isključit ćemo ga iz prometa", rekao je Ivan Koprivnjak iz PU osječko-baranjske.

Diljem Hrvatske obilježava se Dan svetog Martina - zaštitnika vinara i vinogradara. Martinje se tradicionalno slavi u Belom Manastiru, gdje je Sveti Martin ujedno i zaštitnik grada, no prvi put u proslavu su se uključili i baranjski vinari, koji su do sada bili vjerni samo Svetom Vinku.

Pročitajte i ovo Prometna policija - 1 Izazovan vikend U tijeku velika akcija policije na cestama, ne provjeravaju samo automobile: "Sve raspoložive snage su na terenu" Slika nije dostupna Tradicija i običaji VIDEO Slavi se Martinje, kleti diljem Zagorja prepune!

Mošt je postao mlado vino i spremno je za krštenje. Prvi put Martinje se slavi i u baranjskim podrumima. "Tradicionalno se u Baranji slavi Vinceška, evo, mi smo u Turističkoj zajednici sa svim ostalim dionicima pokušali ove godine Martinje izdići na višu razinu", istaknuo je Matej Perkušić iz TZ-a Baranje.

Na Martinje se obično popije čaša više, a kako blagdan pada u petak, slavlje će trajati tri dana. Policija je stoga najavila pojačane kontrole u cijeloj Hrvatskoj. Da je to potrebno svjedoči i činjenica da su samo u protekla 24 sata na području Policijske uprave Osječko-baranjske poginule tri osobe.

Ivan Koprivnjak iz Prometne policije PU osječko-baranjske kazao je kako su sve raspoložive ekipe na terenu i akcija će se provoditi do 14. studenoga.

"Raspolažemo sa svim uređajima za nadzor brzine i uređajima za alkotestiranje vozača. Posebnu pozornost ćemo tijekom ove akcije pridati vožnji pod utjecajem alkohola. Ako zateknemo vozača pod utjecajem alkohola, isključit ćemo ga iz prometa."

Na pitanje koji savjet može dati vozačima koji će ovih dana popiti koju čašicu kazao je: "Ako idete na proslavu Martinja i opustite se uz koju čašicu više, nemojte upravljati vozilima već pozovite taksi službu ili nekog od obitelji, odnosno gledajte da se s vama u društvu nađe netko tko te večeri neće konzumirati alkohol, da se sretno svi dovezete svojim kućama".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene