Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigla prva računala

Počela isporuka opreme za učitelje i nastavnike u sklopu projekta e-Škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je u utorak OŠ Vladimira Vidrića u Kutini u povodu početka isporuke prijenosnih računala za učitelje i nastavnike u sklopu projekta e-Škole i istaknula da se opremanje odvija po planu te da slijedi oprema za učenike koja bi trebala biti dostavljena krajem godine.

Isporuka opreme odvijat će se u dvije faze na temelju podataka koje su ravnatelji škola unijeli u anketu tijekom prosinca 2018. i siječnja 2019. godine, a prva faza isporuke prijenosnih računala trajat će do kraja listopada 2019. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod posebnim mjerama Nastavljaju se upisi u prve razrede osnovnih škola, ministarstvo najavilo produljenje roka za testiranje djece Slika nije dostupna Odbacila kritike Blaženka Divjak: "Škole neće biti čuvaonice, u razredima će se odvijati nastava"

"Nabava 26.350 prijenosnih računala iz prve faze vrijedna je 98,59 milijuna kuna i ta se oprema već počinje upotrebljavati u odgojno-obrazovnom procesu, znači u samoj nastavi", istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Dodala je da se opremanje odvija po planu, onako kako je najavljeno u proljeće. "Ove velike nabave opreme uglavnom prebacujemo na europske fondove s obzirom da smo iz državnoga proračuna financirali opremanje kabineta u školama s 43 milijuna kuna, zatim sa 5,2 milijuna kuna nabavu lektire, a nabava opreme, ovdje prvenstveno sada govorimo o opremi za nastavnike, ide preko europskih fondova, konkretno preko velikog projekta e-škole za ovu nabavu koju smo najavili da će biti krajem rujna i baš prvim danom jeseni smo krenuli s isporukom po školama", objasnila je Divjak.

Najavila je da slijedi oprema za učenike, koja bi školama trebala biti dostavljena krajem godine.

"Važno je naglasiti da je to tek prvi ciklus opremanja preko europskih fondova jer ove godine opremamo nastavnike i učenike koji su u frontalnom izvođenju kurikularne reforme, a druge godine kako ulaze novi učenici i novi razredi u kurikularnu reformu tako će se i za njih osiguravati oprema, i za učitelje i naravno za učenike i onda treće godine zapravo završavamo ciklus", rekla je ministrica Divjak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene